Νέα σφραγίσματα που μπορούν να επισκευάσουν τη φθορά των δοντιών

0
1299
Νέα σφραγίσματα που μπορούν να επισκευάσουν τη φθορά των δοντιών

Οι ερευνητές λένε ότι νέα βιοενεργά συνθετικά υλικά από γυαλί μπορούν να βοηθήσουν στο σχηματισμό μεταλλικών στοιχείων στα δόντια. Ενώ το οδοντιατρικό αμάλγαμα υπήρξε το πιο δημοφιλές υλικό οδοντιατρικών σφραγισμάτων για πάνω από 150 χρόνια, νέα έρευνα παρουσιάζει μία συναρπαστική εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επισκευή των δοντιών που έχουν υποστεί ζημιά από τερηδόνα.

Ο καθηγητής Robert Hill, συνιδρυτής και διευθυντής έρευνας στη BioMin Technologies και πρόεδρος των φυσικών επιστημών του Ινστιτούτου Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι το νέο σύνθετο υλικό θα μπορούσε να μειώσει τη χρήση αμαλγαμάτων που έχουν βάση τον υδράργυρο και να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των σύνθετων σφραγισμάτων.

Νεα σφραγισματα μπορουν να βοηθησουν στην επισκευη της φθορας των δοντιών

Τα νέα σύνθετα υλικά, φτιαγμένα από βιοενεργό γυαλί, βοηθούν στην επισκευή της φθοράς των δοντιών μέσω της απελευθέρωσης φθορίου, ασβεστίου και φωσφόρου, συστατικά-κλειδιά στον σχηματισμό μεταλλικών στοιχείων στα δόντια.

Ενώ τα σφραγίσματα αμαλγάματος αποτελούνται από αδρανή υλικά, το βιοενεργό γυαλί στην πραγματικότητα αναπληρώνει αυτά τα μέταλλα που χάθηκαν λόγω της φθοράς. Επιπλέον, το βιοενεργό γυαλί μπορεί να αποτρέψει τα βακτήρια του στόματος από την περαιτέρω διείσδυση στα δόντια, με την πλήρωση των κενών με μεταλλικά στοιχεία.

“Έρευνα στις Η.Π.Α. δείχνει ότι αυτό θα παρατείνει δυνητικά τη ζωή των σφραγισμάτων και θα επιβραδύνει μία δεύτερη φθορά στα δόντια επειδή το μέγεθος της βακτηριακής διείσδυσης ήταν σημαντικά μικρότερη σε σφραγίσματα από βιοενεργό γυαλί από ότι σε εκείνα με αδρανή υλικά,” εξηγεί ο καθηγητής Robert Hill.

“Το σύνθετο υλικό από βιοενεργό γυαλί όχι μόνο βοηθάει στην αποκατάσταση των μετάλλων στα μερικώς χαλασμένα δόντια, αλλά και δημιουργεί ένα αλκαλικό περιβάλλον το οποίο αποθαρρύνει τα βακτήρια που προκάλεσαν την αρχική φθορά.”

“Υπάρχει τεράστια πίεση για να εξαλειφθούν τα σφραγίσματα αμαλγάματος με βάση τον υδράργυρο μέχρι το 2020, το οποίο περιγράφεται σε μια σειρά από διεθνείς συμφωνίες,” λέει ο Richard Whatley, Διευθύνων Σύμβουλος της BioMin Technologies. “Η χρήση αυτού του είδους βιοενεργού γυαλιού για τα σφραγίσματα των κοιλοτήτων της τερηδόνας εξαλείφει την ανάγκη για τη χρήση αμαλγάματος, προσφέροντας παράλληλα αισθητικά ωραία, λευκά σφραγίσματα που βοηθούν επίσης στην επούλωση της φθοράς του δοντιού.”

Πηγή: http://www.dentalproductsreport.com/dental/article/new-dental-fillings-could-actually-repair-tooth-decay

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.