Μήπως τα κενά στο πρόγραμμα σου σε στοιχειώνουν;

0
489
Μήπως τα κενά στο πρόγραμμα σου σε στοιχειώνουν;

Ήρθε για άλλη μία φορά η εποχή του χρόνου όπου το πρόγραμμα είναι ελαφρύτερο, υπάρχουν οι ακυρώσεις τελευταίας στιγμής από τους ασθενείς, καθώς και οι μη εμφανίσεις των ασθενών στο ραντεβού τους και όλοι στο οδοντιατρείο τριγυρνούν ψάχνοντας “κάτι να κάνουν.”

Μηπως τα κενα στο πρόγραμμα σου σε στοιχειωνουν;

Οι τρύπες στο πρόγραμμά σας υπάρχουν γιατί επιτρέπετε τις ακόλουθες φράσεις:

  1. Θέλετε να αλλάξετε το ραντεβού σας;
  2. Τι ώρα είναι βολική για εσάς;
  3. Αν δεν μπορείτε να έρθετε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλώς τηλεφωνήστε.
  4. Μπορείτε να περιμένετε μέχρι του χρόνου για να ξεκινήσετε αυτήν τη θεραπεία.
  5. Θέλετε να μας τηλεφωνήσετε για να κανονίσουμε το ραντεβού σας;

Είναι ευθύνη όλης της ομάδας να αποτρέψει τη δημιουργία κενών στο πρόγραμμα κι αυτό γίνεται προσέχοντας τον τρόπο που συμβαίνει η επικοινωνία. Χρειάζεται να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι το πρόγραμμα πρέπει να χτίζεται ώστε να είναι πλήρες και με αυτόν τον τρόπο να σέβονται οι ασθενείς τα ραντεβού τους.

Οι Καλυτερες Πρακτικες

Ο καλύτερος τρόπος για να καθιερώσετε την προσδοκία του να κανονίζονται τα ραντεβού από πριν είναι να αρχίσετε με τους νέους ασθενείς. Στην ενημέρωση των νέων ασθενών θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στον προγραμματισμό των ραντεβού.

Για τους παλιούς ασθενείς, μπορείτε να ρωτήσετε σε φιλικό τόνο: “Ας προγραμματίσουμε τώρα την επόμενη επίσκεψή σας. Προτιμάτε πρωινό ή απογευματινό ραντεβού;”

Μόλις κλειστεί το πρώτο ραντεβού της ημέρας, φτιάξτε το πρόγραμμά σας με το να προσφέρετε μία κατάλληλη επιλογή για τον ασθενή σας ενώ παράλληλα το γεμίζετε ομοιόμορφα.

Αποκτήστε τη συνήθεια του να γνωρίζετε την εργασία και το προσωπικό ωράριο των ασθενών σας ώστε να μπορείτε πολύ πιο εύκολα να προγραμματίζετε τα ραντεβού τους.

Επιλογες για τον προγραμματισμο των ραντεβου

Η ομάδα σας πρέπει να ενημερώσει τους ασθενείς για τον τρόπο που προγραμματίζονται τα ραντεβού στο ιατρείο σας.

Τα παρακάτω είναι καλές επιλογές για να προχωρήσετε τη συζήτηση:

  1. Μπορούμε να σας προσφέρουμε μία υπενθύμιση για το ραντεβού σας, αν το επιθυμείτε.
  2. Μπορούμε να προγραμματίσουμε τώρα το ραντεβού σας και να μας τηλεφωνήσετε αύριο σε περίπτωση που δεν μπορείτε εκείνη την ημέρα ή ώρα.
Μάθετε στους ασθενείς σας να σέβονται το χρόνο σας όπως εσείς σέβεστε τον δικό τους. Αυτός θα αποδειχτεί ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των κενών στο πρόγραμμά σας.

Πηγή: http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=wom&pag=dis&ItemID=320643

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.