Μικρόσυσκευή που αποσιωπά τον ήχο του τροχού

1
1565
Γυναίκα στον οδοντίοατρο

Πολύς είναι ο κόσμος που εκτός από τον ενδεχόμενο πόνο που μπορεί να νιώσουν σε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο,  φοβάται και τον ήχο του τροχού. Είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι αποφεύγουν τον οδοντίατρο.

Τώρα όμως έρχεται ο Καθηγητής Brian Millar του King’s College Dental Institute, με την εφεύρεσή του να βοηθήσει την κατάσταση και να σταματήσει αυτόν τον φόβο. Έμπνευσή του ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου Lotus, ο οποίος ανέπτυξε ένα σύστημα για το αυτοκίνητο το οποίο μειώνει τους θορύβους του δρόμου, επιτρέποντας έτσι στον οδηγό να ακούσει τις σειρήνες ανάγκης.

Creator: Professor Brian Millar drew inspiration from car manufacturer Lotus, which has developed a system to remove road noise

Πρόκειται για μια μικροσυσκευή (gadget) που εφαρμόζεται σε mp3 player ή σε smartphone και το οποίο εξαφανίζει τον ήχο που κάνει ο τροχός. Η μικροσυσκευή διαθέτει ακουστικά για τον ασθενή, τα οποία όμως, του επιτρέπουν να ακούνε είτε μουσική είτε τον οδοντίατρο που του μιλάει, αλλά όχι τον τροχό.

Η μικροσυσκευή έχει ένα μικρόφωνο και ένα ειδικά σχεδιασμένο τσιπάκι. Τα κύματα ήχου φιλτράρονται  και το τσιπάκι παράγει αντίθετα κύματα για να εξουδετερώσει τον ανεπιθύμητο ήχο. Η διαδικασία είναι αξιόπιστη ακόμα και αν η συχνότητα του ήχου του τροχού κυμαίνεται.

Το King’s College Dental Institute, το Brunel University, και το London South Bank University πιστεύουν ότι με την συγκεκριμένοι εφεύρεση θα καταπολεμηθεί ο φόβος του τροχού.

Το μόνο που μένει τώρα, και ψάχνει ο Καθηγητής Brian Millar, είναι ο επενδυτής που θα πιστέψει το προϊόν αυτό και θα το στηρίξει για να πρωτοπορήσει για μια ακόμα φορά η οδοντιατρική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.