Μικρά παιδιά εξάγουν δόντια γιατί δεν πάνε στον οδοντίατρο

0
1131
Μικρά παιδιά εξάγουν δόντια γιατί δεν πάνε στον οδοντίατρο

Τα μικρά παιδιά καταλήγουν σε εξαγωγές δοντιών όλο και περισσότερο, κυρίως γιατί οι γονείς τους πιστεύουν ότι είναι πολύ μικρά για να πάνε στον οδοντίατρο, προειδοποιούν κορυφαίοι χειρουργοί.

Μικρα παιδιά εξαγουν δοντια γιατι δεν πανε στον οδοντιατρο

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το 80% των παιδιών ηλικίας ενός έως δύο ετών στην Αγγλία, δεν επισκέφθηκαν τον οδοντίατρο κατά τον τελευταίο χρόνο. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των παιδιών που εισάγονται στο νοσοκομείο για εξαγωγή δοντιού αυξάνεται, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι κάτω του ενός έτους.

Οι οδοντίατροι δήλωσαν ότι οι γονείς δεν φέρνουν τα μωρά τους για εξετάσεις, ειδικά εξαιτίας λανθασμένων αντιλήψεων σχετικά με το πότε το παιδί πρέπει να επισκεφθεί για πρώτη φορά έναν οδοντίατρο. Επίσης, πολλοί γονείς δεν ανησυχούν για τα νεογιλά δόντια γιατί γνωρίζουν ότι θα αντικατασταθούν από τα μόνιμα.

Οι οδοντίατροι, ωστόσο, δηλώνουν ότι το να ξεκινήσουν τα παιδιά τις καλές συνήθειες από νωρίς είναι σημαντικό, γιατί αλλιώς μπορεί να καταλήξουν να φοβούνται τον οδοντίατρο ή και να παραμελούν τα δόντια τους όταν μεγαλώσουν.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τις κρατικές κατευθυντήριες γραμμές, πρέπει να ξεκινήσουν τακτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους από την εμφάνιση των πρώτων κιόλας δοντιών, που συνήθως συμβαίνει στην ηλικία των έξι μηνών περίπου.

Επιπλέον, άλλα στοιχεία δείχνουν ότι το 60% των παιδιών ηλικίας έως 4 ετών δεν υποβλήθηκαν σε καμία οδοντιατρική εξέταση κατά το τελευταίο έτος. Τα τελευταία ετήσια στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι υπήρχαν 9,220 περιπτώσεις εξαγωγών δοντιών που πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομεία της Αγγλίας σε παιδιά ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών – μια αύξηση της τάξεως του 24% μέσα σε μια δεκαετία. Οι 48 από αυτές τις περιπτώσεις αφορούσαν σε βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Οι περισσότερες από αυτές τις εξαγωγές είχαν ως αιτία την τερηδόνα, η οποία μπορεί να προληφθεί κατά 90% με μια καλή στοματική υγιεινή. Τα περισσότερα οδοντικά προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν εάν ακολουθούνται οι σωστές συμβουλές – όπως το καθημερινό βούρτσισμα δύο φόρες τη μέρα με φθοριούχο οδοντόπαστα καθώς και η ελάττωση των ζαχαρούχων ποτών ή σνακ.

Επίσης, είναι σημαντικό τα παιδιά να αισθανθούν από νωρίς άνετα στο περιβάλλον του οδοντιατρείου, ώστε αργότερα να μην αναπτύξουν κάποιο φόβο ή άγχος για τον οδοντίατρο.

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/06/08/toddlers-having-teeth-parents-wont-take-dentist/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.