Μια οδοντόπαστα που ισορροπεί τα στοματικά βακτήρια!

0
381
Μια οδοντόπαστα που ισορροπεί τα στοματικά βακτήρια!

Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α.: Η καλή υγεία του στόματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ισορροπία μεταξύ των συνδεόμενων με την υγεία βακτηρίων και των παθογόνων που βρίσκονται στο στόμα. Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στη Γενική Συνεδρίαση και Έκθεση Διεθνούς Ένωσης Οδοντιατρικής Έρευνας στο Σαν Φρανσίσκο το Μάρτιο, απέδειξε ότι η οδοντόπαστα Zendium της Unilever που διατίθεται στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, προωθεί μια τέτοια μικροβιακή ισορροπία και είναι η πρώτη στο είδος της.

Μια οδοντόπαστα που ισορροπει τα στοματικα βακτηρια!

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports, η οδοντόπαστα που περιέχει ένζυμα και πρωτεΐνες αυξάνει σημαντικά τα βακτήρια που σχετίζονται με την καλή υγεία ενώ μειώνει τα παθογόνα στο μικροβίωμα της πλάκας των ανθρώπων που βουρτσίζουν με Zendium για μια περίοδο 14 εβδομάδων.

Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται μια μικροβιακή κοινότητα με ισχυρότερη σχέση με την καλή στοματική υγεία, σε σύγκριση με άλλες οδοντόπαστες, λένε οι ερευνητές. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι  μια οδοντόκρεμα αλλάζει σημαντικά το στοματικό μικροβίωμα σε επίπεδο είδους, σύμφωνα με τη Unilever.

Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με κορυφαία κέντρα γονιδιωματικής έρευνας.

Το στόμα φιλοξενεί το δεύτερο περισσότερο διαφοροποιημένο μικροβίωμα σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα και τώρα οι προηγμένες μοριακές τεχνικές μας επέτρεψαν να καταλάβουμε καλύτερα πώς είναι δυνατό να προωθηθεί ένα ισορροπημένο μικρόβιο,” σχολίασε η Alison Green, Διευθύντρια Έρευνας για τη Στοματική Φροντίδα στη Unilever.

Διαθέσιμη στην αγορά από τη δεκαετία του 1970, η Zendium περιέχει μια σειρά από φυσικά ένζυμα και πρωτεΐνες παρόμοιες με εκείνες που βρίσκονται στο σάλιο.

Η μελέτη έχει τίτλο “A randomised clinical study to determine the effect of a toothpaste containing enzymes and proteins on plaque oral microbiome ecology”. Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Scientific Reports.

Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/americas/34202_study_finds_zendium_toothpaste_to_promote_healthy_balance_of_mouth_bacteria.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.