Μία κλινική άνοιξε για τους άστεγους!

0
986
blank

Τον περασμένο μήνα άνοιξε η κλινική Στοματικής Υγείας του Αγίου Πατρικίου (St Patrick’s Oral Health Clinic) η οποία παρέχει δωρεάν και προσιτή φροντίδα στους άστεγους και σε όσους ανήκουν και σε άλλες ευπαθείς ομάδες στη Fremantle, WA και στα περίχωρα.

Η κλινική είναι το αποκορύφωμα ενός ονείρου του Κέντρου Στήριξης της Κοινότητας του Αγίου Πατρικίου.

Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε στη νέα κλινική στις 10 Αυγούστου και πρόεδρος του συμβουλίου είναι ο Dr Pat Colgan, οδοντίατρος και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Αμερικάνικης Οδοντιατρικής Εταιρίας.

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος,  Michael Piu, επεσήμανε τις καταστροφικές συνέπειες της κακής στοματικής υγείας στη σωματική και ψυχική ευεξία των ανθρώπων, καθώς και στην αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

“Αυτή η κλινική στοματικής υγείας θα κάνει μια πραγματική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων και θα τους βοηθήσει να προχωρήσουν τη ζωή τους και να επιτύχουν ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον. Ήταν μία πολύ συναισθηματική στιγμή όταν οι πρώτοι ασθενείς μας βγήκαν από την κλινική,” δήλωσε ο Piu.

Μια κλινικη για τους άστεγους

Μία κλινική άνοιξε για τους άστεγους!

Ο Piu και ο Διευθύνων Σύμβουλος  Steve McDermott αξιοποίησαν την ευκαιρία της επίσημης έναρξης για να ευχαριστήσουν τους πολλούς υποστηρικτές της κλινικής, μεταξύ των οποίων και ο Joe Minervini από την A-dec, ο οποίος ήταν σε θέση να προμηθεύσει μία πλήρη σειρά εξοπλισμού, τον οποίο “θα φθονήσουν πολλοί οδοντίατροι.”

Οδοντίατροι από το  National Dental Foundation και νοσοκόμες από το  Dental Nursing Australia nurses θα αφιερώσουν εθελοντικά το χρόνο τους ώστε να λειτουργήσει η κλινική, παρέχοντας στοματική υγιεινή σε όσους αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικές ή δημόσιες οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Αλλά με μία λίστα αναμονής ασθενών ήδη, η St Patrick’s Oral Health Clinic ελπίζει σε περισσότερους εθελοντές προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτήν την αυξημένη ζήτηση.

Πηγή: http://bitemagazine.com.au/st-patricks-opens-free-oral-health-clinic-homeless/

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.