Μελέτη αποκατάστασης οστού λαμβάνει σημαντική επιχορήγηση!

0
380
Μελέτη αποκατάστασης οστού λαμβάνει σημαντική επιχορήγηση!

Τρεις καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου έλαβαν πιλοτική επιχορήγηση για τη μελέτη τους με τίτλο “Έλεγχος μονοκυττάρων / μακροφάγων για εφαρμογές επιδιόρθωσης οστού”, ύψους 60.000 δολαρίων, από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Η έρευνα αποσκοπεί στην επέκταση των υφιστάμενων γνώσεων για την επίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στην αποκατάσταση των οστών, με σημαντικές πιθανές εφαρμογές στα οδοντικά εμφυτεύματα.

Μελετη αποκαταστασης οστού λαμβανει σημαντικη επιχορηγηση!

Ειδικότερα, μας ενδιαφέρει το πώς ένας τύπος κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα μονοκύτταρα, επηρεάζει την αναγέννηση των οστών“, δήλωσε ο Lyndon Cooper, DDS, PhD, συνεργάτης στην έρευνα και επικεφαλής της Βιολογίας Στόματος στο Πανεπιστήμιο. “Αυτό είναι σημαντικό για την οδοντιατρική και την ιατρική επειδή οι επιπλοκές και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην αναγέννηση των οστών εμφανίζονται σε άτομα με φλεγμονή ή δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος“.

Για παράδειγμα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 εμφανίζουν μεγαλύτερες επιπλοκές και αποτυχίες στη θεραπεία οδοντικών εμφυτευμάτων. “Σχετικά με αυτό, προτείνουμε επίσης να μελετήσουμε τη λειτουργία των μονοκυττάρων στην αποκατάσταση των οστών στην περίπτωση του διαβήτη“, δήλωσε ο Cooper.

Η επιχορήγηση σχεδιάστηκε για την προώθηση αυτής της συνεργασίας. Ο Ghadeer Thalji, DDS, PhD, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής οδοντιατρικής αποκατάστασης και ο Timothy Koh, PhD, MA, καθηγητής εφαρμοσμένων επιστημών υγείας, συνεργάζονται με τον Cooper για το έργο.

Η συνεργασία με τον Dr. Koh, ο οποίος έχει εμπειρία στη λειτουργία των μονοκυττάρων και ιδιαίτερα στην περίπτωση διαβήτη, μας δίνει τη δυνατότητα – με την τεχνογνωσία του στην αναγέννηση των οστών –  να αντιμετωπίζουμε αυτά τα σημαντικά κλινικά ερωτήματα με πιο ουσιαστικούς τρόπους“, δήλωσε ο Cooper. “Μέσω των συνεργατικών προσπαθειών μας, ελπίζουμε να προσδιορίσουμε πώς τα μονοκύτταρα επηρεάζουν την αναγέννηση των οστών τόσο στην κατάσταση υγείας όσο και σε αυτήν της ασθένειας. Τελικά, αυτό μπορεί να επιτρέψει τον καλύτερο κλινικό έλεγχο της επούλωσης και της αναγέννησης των οστών στο κλινικό περιβάλλον.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1983-grant-to-fund-bone-repair-study

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.