Μελέτες δείχνουν ότι η τσίχλα βοηθάει στις καούρες

0
625

Δύο μελέτες έχουν δείξει ότι η μάσηση τσίχλας μπορεί να μειώσει το φαινόμενο της καούρας. Η καούρα εκδηλώνεται όταν τα οξέα του στομάχου κινούνται προς τον οισοφάγο.

Μία ανεξάρτητη μελέτη που το έδειξε αυτό δημοσιεύθηκε το 2005 στην «Επιθεώρηση Οδοντικής Ερεύνης» (JDR) και πραγματοποιήθηκε σε 31 ασθενείς. Οι ασθενείς κλήθηκαν να μείνουν νηστικοί για 4 ώρες και μετά να καταναλώσουν φαγητά που θα τους προκαλούσαν σίγουρα καούρες, όπως τυρί, γάλα, σαλάτα κ.α. Ύστερα τους χώρισαν σε 2 ομάδες, όπου η μια μάσησε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μισή ώρα μετά το φαγητό και η άλλη όχι.

Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι τα επίπεδα των οξέων ήταν σημαντικά μειωμένα όταν οι εθελοντές μασούσαν την τσίχλα. Η μελέτη αυτή χρηματοδοτήθηκε από την Σχολή Ιατρικής & Οδοντιατρικής του King’s College, στο Λονδίνο.

Η δεύτερη μελέτη είναι πιο παλιά, του 2001, και πραγματοποιήθηκε από γαστρεντερολόγους στα Νοσοκομεία Veterans Affairs του Νέου Μεξικού και του Ιλινόι, και χρηματοδοτήθηκε από το Αμερικανικό Ίδρυμα Πεπτικής Υγείας (ADHF).

Και αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που μάσησαν τσίχλα χωρίς ζάχαρη επί μία ώρα μετά από ένα βαρύ πρωινό, μειώθηκε κατά πολύ το αίσθημα της καούρας κάτι που διατηρήθηκε και για τις επόμενες 3 ώρες.

Οι τσίχλες που χρησιμοποιήθηκαν και στις δύο μελέτες ήταν χωρίς ζάχαρη αλλά με ξυλιτόλη η οποία προστατεύει την αδαμαντίνη των δοντιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.