Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 08/09/2018 οι εργασίες του 55ου Ετήσιου Συνεδρίου της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας στο Ναύπλιο.

Στην εναρκτήριο συνεδρία απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της  Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδος, κ. I. Μελακόπουλος , ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, κ. Δ. Παπαδημόπουλος , ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δ. Κωστούρος, ενώ την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Α.  Κατσίκης .

Η εναρκτήρια εισήγηση του κ. Γ. Τσεκέ  με θέμα τους μυθικούς ήρωες του Ναυπλίου και έμφαση στη ζωή και τη δίκη του Παλαμήδη κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν οι ψηφιακές εφαρμογές και τεχνολογίες που άλλαξαν την κλινική άσκηση της Οδοντιατρικής. Αναπτύχθηκε από τους κ.κ. Π. Γκρίτζαλη, Π. Ραβάνη και την κ. Μ. Σπανοπούλου. Το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν, ότι ήδη χρησιμοποιούνται αρκετές ψηφιακές εφαρμογές και τεχνολογίες που βοηθούν τον οδοντίατρο στην άσκηση του επαγγέλματος. Όμως πολλές ακόμα  εξελίσσονται και διαφαίνεται ότι το μέλλον της Οδοντιατρικής είναι ψηφιακό.

Για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν 2 «keynote lectures» με θέματα «Η αναγκαιότητα της διατήρησης της υγείας του περιοδοντίου στον καρδιολογικό ασθενή», από τον καθηγητή Περιοδοντολογίας, κ. Φ. Μαδιανό  και «Η επίπτωση της άσκησης της Οδοντιατρικής στη σπονδυλική στήλη», από τον επίκουρο καθηγητή Νευροχειρουργικής, κ. Β. Βουγιούκα .

Το πρόγραμμα πλαισίωσαν εισηγήσεις , κλινικά θέματα  και τα Master class «Κλινική αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων οδοντικής αιτιολογίας στα παιδιά. Πόνος, φλεγμονή, απόστημα, συρίγγιο, τραύμα», από τους κ.κ. Ν.Α. Λυγιδάκη, Ν.Ν. Λυγιδάκη και κα Κ. Χατζηδημητρίου , και «Σύγκλειση και κρανιογναθικές διαταραχές» από τον κ. Π. Λομβαρδά.

Με δύο Πρακτικά Σεμινάρια, που αφορούσαν την «Προσθετική επί εμφυτευμάτων»,  και «Κρίσιμα σημεία λειτουργικής και αισθητικής επιτυχίας άμεσων αποκαταστάσεων στην πρόσθια ζώνη», που πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα από τους κ.κ. Π. Ραβάνη  το πρώτο και  Ν. Κρανιά και κα Γρ. Γκαβέλα το δεύτερο, δόθηκε η ευκαιρία στους συνέδρους να ασκηθούν στις αντίστοιχες τεχνικές.

Το πρόγραμμα συμπληρώθηκε με πολυάριθμες ελεύθερες ανακοινώσεις, που απέδειξαν τη δυναμική της νέας γενιάς των συναδέλφων. Στη συνεδρία των e-poster που συνεχίστηκε για τέταρτη χρονιά, βραβεύτηκαν οι εργασίες των κ.κ. Δ. Μολδοβάνη, Χ. Παξιμαδά  και των κ.κ. Η. Κρανιά, Ο. Αλεκίδου, Γρ. Γκαβέλα .  

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε προς εκείνους που  συνέβαλαν στην επιτυχία του Συνεδρίου. Οι περιλήψεις των ελεύθερων ανακοινώσεων και των επιτοίχιων επιδείξεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.stomatologia.gr.

blank
The President of the Dental Association of Argolis, Mr. D. Papadimopoulos, addresses a greeting
blank
The President of the Greek Dental Association, Mr. A. Katsikis, announces the opening of the Conference
blank
The President of the Dental Association of Argolis, Mr. D. Papadimopoulos, addresses a greeting

 

 

 

 

blank
The Assistant Professor of Neurosurgery, Mr. V. Vougioukas, during the presentation of the “keynote lecture”
blank
Professor A. Sklavounou develops her contribution
blank
Professor of Periodontology, Mr. F. Madianos, during the presentation of the “keynote lecture”
blank
The archaeologist, Mr. G. Tsekes, during the opening remarks
blank
The member of the jury, Mr A. Grous, is giving to D. Mldobanov the book by Tsichlakis and Karagiannis “Oral Diagnostics & Radiology” for the 1 st Poster Award
blank
The jury member, Mr. G. Gros, has been awarded to his colleague H. Krani Khoury’s book “Bone Reform in Dental Implantology” for the 2 nd Poster Award
blank
Associate Professor S. Papazoglou develops his contribution
blank
Mr. P. Ravanis, in the classroom of the seminar
blank
The masters of the “master class” from the right, Mr. N.A. Lygidakis, N.N. Lygidakis and Mrs. Chatzidimitriou

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.