Καινοτόμο βιοϋλικό θεραπεύει οριστικά τα ευαίσθητα δόντια

0
1043
Κορίτσι τρώει παγωτό και πονάει στα δόντια

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου American Chemical Society Nano, ερευνητές από την Ταϊβάν ανέπτυξαν ένα υλικό που μπορεί να δομήσει έναν φραγμό μεταξύ εξωτερικών ερεθισμάτων και των περιοχών των δοντιών που ευθύνονται για την πρόκληση πόνου κατά την κατανάλωση ζεστών ή κρύων τροφίμων και υγρών.

Η ευαισθησία των δοντιών εμφανίζεται περισσότερο στις ηλικίες των 40-50 χρόνων. Αυτό μάλλον οφείλεται στην μαλακή οδοντίνη, που βρίσκεται πίσω από το σμάλτο το οποίο όταν καταστρέφεται εκθέτει την μαλακή οδοντίνη σε ερεθιστικούς παράγοντες.

Ο καθηγητής Τσουν-Πιν Λι και οι συνεργάτες του στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού ανέπτυξαν το νέο υλικό με βάση το ανθρακικό ασβέστιο και το διοξείδιο του πυριτίου, ώστε να «σφραγίζει» του εκτεθειμένους σωληνίσκους της οδοντίνης και να καταλύει την αναγέννηση του σμάλτου.

«Το βιομιμητικό κρυσταλλικό στρώμα μπορεί να λειτουργήσει σαν έναν πιο αξιόπιστο φραγμό στην εκτεθειμένη οδοντίνη. Ενώ προάγει και την ανάπλαση του σμάλτου. Πιστεύουμε ότι, τα καινοτόμα μεσοπορώδη βιοϋλικά μπορούν πράγματι να αλλάξουν τα δεδομένα στην αναγέννηση της οδοντοστοιχίας», εξηγεί ο Δρ Λι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.