Καινοτομία φέρνει την επανάσταση στο συνηθισμενο βούρτσισμα!

0
1498
Καινοτομία φέρνει την επανάσταση στο συνηθισμενο βούρτσισμα!

Βιέννη, Αυστρία: Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αυστριακή εταιρεία Amabrush λάνσαρε μια αυτόματη οδοντόβουρτσα στο Kickstarter που βουρτσίζει τα δόντια σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Η Amabrush, με επικεφαλής έναν αριθμό μηχανικών βιοτεχνολογίας και οραματιστών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, επιδιώκει να φέρει την επανάσταση στην ρουτίνα του βουρτσίσματος, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα στους ανθρώπους, παρέχοντάς τους μια αποτελεσματική και εύχρηστη συσκευή.

Καινοτομια φερνει την επανάσταση στο συνηθισμενο βουρτσισμα!

Η οδοντόβουρτσα Amabrush αποτελείται από τρία μέρη: το επιστόμιο, τη χειρολαβή και τις κάψουλες οδοντόπαστας. Το εύκαμπτο επιστόμιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αντιβακτηριακή σιλικόνη και διαθέτει 3-D τρίχες και στις δύο πλευρές για να καθαρίζει τα δόντια, διαθέτει ενσωματωμένα μικρο-κανάλια τα οποία μεταφέρουν την οδοντόκρεμα στο στόμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτές οι τρίχες είναι “αρκετά μαλακές για να αποτρέπουν την βλάβη των ούλων, αλλά αρκετά ισχυρές για να καθαρίσουν τα δόντια σας με ακρίβεια”. Όπως και με τις κανονικές χειροκίνητες οδοντόβουρτσες και τις ηλεκτρικές κεφαλές οδοντόβουρτσας, το επιστόμιο πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις έως έξι μήνες. Μια τέτοια οδοντόβουρτσα θα πωλείται στην λιανική τιμή των 6 ευρώ.

Η χειρολαβή δημιουργεί έντονους κραδασμούς με εύρος 9,5 G για την ταλάντωση των τριχών. Ένας ενσωματωμένος αλγόριθμος δημιουργεί διαφορετικούς κραδασμούς, δημιουργώντας μια συντονισμένη κίνηση των τριχών, οι οποίες είναι σχεδιασμένες να έχουν διαφορετικές συχνότητες συντονισμού. Επειδή όλα τα δόντια καθαρίζονται ταυτόχρονα, η Amabrush μπορεί να βουρτσίζει όλα τα δόντια σε μόλις 10 δευτερόλεπτα και αυτό εξασφαλίζει επίσης ότι κάθε επιφάνεια των δοντιών βουρτσίζεται οκτώ φορές περισσότερο από ό, τι με μια κανονική οδοντόβουρτσα.

Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/europe/35585_austrian_start-up_aims_to_revolutionise_toothbrushing_routine.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.