Και ιατροί του ΕΣΥ πλέον ομιλητές σε επιστημονικά συνέδρια με αμοιβή.

0
712
blank

Μέχρι σήμερα ομιλητές σε επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις μπορούσαν να είναι μόνο ιδιώτες γιατροί και αμείβονταν σε τραπεζικό λογαριασμό για την συμμετοχή τους.

Πλέον ο ΕΟΦ έρχεται να το αλλάξει αυτό και έδωσε το πράσινο φως και στους νοσοκομειακούς γιατρούς να μπορούν να μιλήσουν σε επιστημονικά συνέδρια μετ’αμοιβής.

Η εγκύκλιος του ΕΟΦ αναφέρει: “Επιτρέπεται η καταβολή τιμητικής αμοιβής (honorarium) από εταιρείες προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, στους προσκεκλημένους ομιλητές ή προεδρεύοντες συνεδριάσεων των Επιστημονικών εκδηλώσεων, με την υποχρέωση ενημέρωσης του ΕΟΦ από τους οργανωτές της εκδήλωσης του ονοματεπώνυμου, της ειδικότητας, του επαγγελματικού φορέα και του ύψους τιμητικής αμοιβής, για κάθε ομιλητή.”

Η αμοιβή των συμμετεχόντων ιατρών του ΕΣΥ θα γνωστοποιείται και είναι υποχρεωμένοι να το αναφέρουν στην δεύτερη διαφάνεια στην έναρξη της εκδήλωσης. Επίσης για 2 χρόνια  θα πρέπει να αναφέρονται οι εταιρείες από τις οποίες έχουν λάβει τιμητική αμοιβή στην αρχή κάθε ομιλίας τους και σε κάθε επόμενη δημοσίευσή τους σε επιστημονικά μέσα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.