Η κακή στοματική υγεία συνδέεται με την αδυναμία στους ηλικιωμένους άνδρες

0
660
Η κακή στοματική υγεία συνδέεται με την αδυναμία στου ηλικιωμένους άνδρες

Τα προβλήματα στη στοματική υγεία όπως η νόσος των ούλων και η απώλεια των δοντιών συνδέονται με τα επίπεδα ασθενικότητας στους ηλικιωμένους άνδρες, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κακή στοματική υγεία συνδέεται με την αδυναμία στου ηλικιωμένους άνδρες

Η μελέτη περιελάμβανε 1.284 άνδρες ηλικίας 71 έως 92 ετών και πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών ετών. Διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς με κακή στοματική υγεία είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη ταχύτητα στο περπάτημα και χαμηλή σωματική δραστηριότητα.

Τα προβλήματα στοματικής υγείας είναι συχνότερα στους ηλικιωμένους, με την απώλεια των δοντιών, την ασθένεια των ούλων, τη φθορά των δοντιών και την ξηροστομία να είναι πιθανότερο να εμφανιστούν. Αυτές οι περιπτώσεις δεν επηρεάζουν μόνο την υγεία του στόματος αλλά επίσης και την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου,” δήλωσε ο Δρ. Nigel Carter, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Στοματικής Υγείας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις ανάγκες του ηλικιωμένου πληθυσμού, προκειμένου οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης να τις διαχειρίζονται γρήγορα και σωστά“, πρόσθεσε ο Carter. “Πρέπει να ληφθεί επείγουσα και προληπτική δράση για την στοματική υγεία του πληθυσμού, προκειμένου να ανακουφιστεί η μελλοντική πίεση σε ένα ήδη υπερφορτωμένο σύστημα υγείας,” κατέληξε ο ίδιος.

Η μελέτη έχει τίτλο “Influence of Poor Oral Health on Physical Frailty: A Population-Based Cohort Study of Older British Men“. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Geriatrics Society.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.