Written by 1:51 pm Επιστημονικά Νέα, Κλινικά Περιστατικά

Η μελέτη του χαμόγελου καθορίζει την ορθοδοντική θεραπεία

χαμόγελο

Στόχος της ορθοδοντικής, εκτός από τα ίσια δόντια, είναι η επίτευξη μιας σωστής σύγκλεισης ( «κούμπωμα») των δοντιών με ταυτόχρονη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου και του προσώπου γενικότερα. Χωρίς αυτά τα συστατικά η ορθοδοντική θεραπεία δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχής.
Ποια είναι όμως αυτά τα συστατικά και τα στοιχεία του χαμόγελου που συνυπολογίζονται στον σχεδιασμό της ορθοδοντικής θεραπείας;
Βασική προϋπόθεση για μια επιτυχής ορθοδοντική θεραπεία είναι ότι στο τέλος της θεραπείας η μέση γραμμή του προσώπου θα πρέπει να συγκλίνει με τη μέση γραμμή των δοντιών. Έτσι επιτυγχάνουμε συμμετρία και αρμονία μεταξύ των χαρακτηριστικών του προσώπου.
Τα δόντια της άνω γνάθου θα πρέπει να έχουν μια ελαφριά κλίση προς τα έξω, μετά τη θεραπεία, για τη στήριξη και τη σωστή θέση του άνω χείλους.
Όταν ορισμένοι άνθρωποι χαμογελούν φαίνονται έντονα “μαύρες ζώνες” μεταξύ των πίσω δοντιών και της εσωτερικής πλευράς του μάγουλου. Αυτό διορθώνεται ορθοδοντικά με προσεκτική διεύρυνση των οδοντικών τόξων.

Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ανθρώπους που έχουν το λεγόμενο “ουλικό χαμόγελο”. Όταν χαμογελούν, δηλαδή, φαίνεται μεγάλο μέρος των ούλων.
Το σχήμα των δοντιών είναι βασικός παράγοντας ενός όμορφου χαμόγελου. Η ορθοδοντική θεραπεία με τη συμβολή της αισθητικής οδοντιατρικής μπορούν να δώσουν λύσης σε πολλά αισθητικά προβλήματα των δοντιών.
Αν το χρώμα των δοντιών είναι τέτοιο που χρειάζεται να γίνει λεύκανση, και κρίνεται από τον ειδικό ότι μπορεί να γίνει λεύκανση στον ασθενή, τότε αυτή γίνεται μετά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας ενώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε το χρώμα των δοντιών να ταιριάζει με αυτό της επιδερμίδα ρου προσώπου.
Εκτός όμως από τα ίδια, συμμετρικά και λευκά δόντια, για να έχουμε ένα όμοργο χαμόγελο θα πρέπει να δώσουμε προσοχή και στα ούλα. Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα, εκτός από την αντιαισθητική εικόνα που δίνουν στο χαμόγελο, είναι και επιβλαβείς και στην γενικότερη υγεία μας.
Πηγή

(Visited 30 times, 1 visits today)

Last modified: May 11, 2015

Close