Η κακή στοματική υγεία επηρεάζει την στύση

1
1289
Ζευγάρι

Έρευνα στην Ταϊβάν δείχνει ότι η κακή στοματική υγεία επηρεάζει, εκτός από την εμφάνιση των δοντιών, και την στύση του άντρα. Η έρευνα έδειξε ότι οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν 79% πιθανότητες να διαγνωστούν με περιοδοντίτιδα.

Η χρόνια φλεγμονή των ούλων λόγω της περιοδοντίτιδας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ενδοθηλιακά κύτταρα, τα οποία αποτελούν την “επένδυση” των αιμοφόρων αγγείων, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ακόμα και του πέους. Η βλάβη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ροή αίματος, κάτι απόλυτα αναγκαίο για την στύση. Η μειωμένη ροή αίματος βέβαια μπορεί να επηρεάσει και άλλα όργανα όπως την καρδιά, οπότε ένα τσεκ-απ θα ήταν καλό.

Η περιοδοντίτιδα είναι πλέον θεραπεύσιμη, και φυσικά όσο νωρίτερα διαγνωσθεί τόσο λιγότερο επώδυνη θα είναι και η θεραπεία. Είναι όμως και απόλυτα αποτρέψιμη εάν βουρτσίζουμε τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα από δύο λεπτά τη φορά και χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα μια φορά την ημέρα. Επίσης αν παρατηρήσουμε κόκκινα ούλα που ματώνουν και δεν σταματάει μετά από 1-2 βδομάδες, δεν περιμένουμε αλλά επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο.

Να θυμάστε ότι η πιθανότητες επανεμφάνισης της περιοδοντίτιδας δεν είναι μικρές, οπότε αν έχετε εμφανίσει έστω και μια φορά την νόσο καλό είναι να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο κάθε τρεις μήνες και όχι έξι. Γενικότερα μην περιμένετε να εμφανιστεί ο πόνος για να πάτε στον οδοντίατρο, γιατί ο πόνος συνήθως σημαίνει ότι η κατάσταση έχει προχωρήσει περισσότερο από ότι θα έπρεπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.