Γενική Οδοντιατρική και Περιοδοντολογία: Η σχέση του μέλλοντος

0
842
Γενική Οδοντιατρική και Περιοδοντολογία: Η σχέση του μέλλοντος
Dentists in their surgery looking at the viewer standing side by side

Μέσα στη βιομηχανία της Αισθητικής Χειρουργικής, η αισθητική οδοντιατρική είναι ένας από τους ταχύτερα ανεπτυσσόμενους τομείς. Η περιοδοντική πλαστική χειρουργική, η οποία συχνά περιλαμβάνει οδοντικά εμφυτεύματα, παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο.

Η διαδικασία δεν είναι μόνο εξαιρετικά επιθυμητή, αλλά και έχει τα περισσότερο μακροχρόνια αποτελέσματα για τους ασθενείς. Ωστόσο, η τρέχουσα σχέση μεταξύ της οδοντιατρικής και της περιοδοντολογίας δεν έχει καθιερωθεί επαρκώς, ώστε να επιτρέψει στα οδοντιατρεία να επωφεληθούν πλήρως από αυτήν την ευκαιρία.

Γενικη Οδοντιατρική και Περιοδοντολογια: Η σχεση του μελλοντος

Καθώς η ηλικία των ασθενών αυξάνεται, η ζήτηση για οδοντικά εμφυτεύματα και η περιοδοντική πλαστική χειρουργική θα συνεχίσει, επίσης, να αυξάνεται. Το θέμα, όμως, είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι επικίνδυνα ανενημέρωτοι όταν επιλέγουν τον οδοντίατρο που θα εκτελέσει αυτές τις εξαιρετικά εξειδικευμένες διαδικασίες.

Για παράδειγμα, μόνο ένας περιοδοντολόγος έχει λάβει ειδική εκπαίδευση πάνω στη θεραπεία των ιστών και των οστών που είναι υπεύθυνα να διατηρούν τα δόντια στη θέση τους. Το γεγονός αυτό τον καθιστά τον καλύτερο υποψήφιο για την εκτέλεση της περιοδοντικής πλαστικής χειρουργικής, της ανακατασκευής ολόκληρου του στόματος, και της τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων.

Επεκτεινοντας την πρακτικη σας

Ναι, η περιοδοντική πλαστική χειρουργική και τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι προσοδοφόρα και η ζήτησή τους μεγάλη, αλλά θα έχουν μικρό όφελος τόσο για τον οδοντίατρο όσο και για τον ασθενή σε μακροπρόθεσμη βάση, αν ο οδοντιατρικός επαγγελματίας δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος και εξειδικευμένος στην περιοδοντολογία.

Υπό το φως του τελευταίου επιχειρήματος, η επέκταση της πρακτικής των γενικών οδοντιάτρων είναι μια εξαιρετικά έξυπνη επιλογή, είτε αποφασίσουν να συνεργαστούν με έναν εξειδικευμένο περιοδοντολόγο είτε επιλέγοντας να εκπαιδευτούν οι ίδιοι στην περιοδοντολογία.

Μέσα στα τρία χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στην περιοδοντολογία, οι οδοντίατροι εξερευνούν μια εντελώς νέα διάσταση της ιατρικής στόματος που τους βοηθά να συνδέσουν τις θεραπείες των περιοδοντικών προβλημάτων με ορατά αισθητικά αποτελέσματα.

Μια πιο στενή σχέση ανάμεσα στους γενικούς οδοντιάτρους και τους περιοδοντολόγους θα ωφελήσει τους ασθενείς και θα βοηθήσει τις οδοντιατρικές επιχειρήσεις να επιτύχουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους τομείς της ιατρικής, είμαστε σε θέση να παρέχουμε πολύ πιο ισχυρά και ικανοποιητικά αποτελέσματα όταν εργαζόμαστε από κοινού.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/todays-dental-news/item/1752-general-dentistry-and-periodontics-a-partnership-for-the-future

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.