Εξέταση του διαβήτη και από το στόμα

0
1439
Διαβήτης

Όπως έχουμε ξανά πει η καλή υγεία του στόματος ισοδυναμεί με συνολική καλή υγεία του οργανισμού μας. Φλεγμονές και οδοντιατρικά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία της καρδιάς και όχι μόνο.

Οι άγρυπνοι και ακούραστοι επιστήμονες όμως συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες και τις μελέτες οι οποίες φέρνουν διάφορα αποτελέσματα και συμπεράσματα. Μια πρόσφατη μελέτη, λοιπόν, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, σε 408 ασθενείς με οδοντιατρικά προβλήματα έδειξε ότι τα δείγματα αίματος από το στόμα τους μπόρεσαν να διαγνώσουν την πάθηση του σακχαρώδους διαβήτη σε ποσοστό 99,9%!

Η καθηγήτρια Shiela Strauss, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής, δήλωσε: «Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να αποτελέσει σπουδαία ευκαιρία για τη διάγνωση του διαβήτη σε ασθενείς που είτε έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο είτε πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη αλλά δεν το γνωρίζουν».

Τα αποτελέσματα της εν λόγο μελέτης δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «American Journal of Public Health».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.