Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Webinar Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά: Ψηφιακή Αποτύπωση

Ιούνιος 22, 2017 @ 5:00 μμ - 6:00 μμ

Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων ,το Επιστημονικό τμήμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει τον 3ο κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), ωριαίας διάρκειας , με την ευγενκή χορηγία της εταιρίας GlaxoSmithKline.
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το webinar με τίτλο “Ψηφιακή Αποτύπωση“, με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Σέργη, DDS,  MClinDent.
Webinar Οδοντιαρικου Συλλογου Πειραια: Ψηφιακη Αποτυπωση
Η τάση της οδοντιατρικής σήμερα είναι προς την κατεύθυνση νέων τεχνολογιών που θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν τη διαδικασία της οδοντιατρικής θεραπείας. Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί οι οδοντιατρικοί σαρωτές (digital scanners), καθιστώντας δυνατή την ακριβή ψηφιακή αποτύπωση των δοντιών, χωρίς τη μεσολάβηση αποτυπωτικών υλικών. Ο σκοπός της εισήγησης είναι να πραγματευτεί κατά πόσο είναι εφαρμόσιμοι οι εν λόγω σαρωτές στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη μέσα από παρουσίαση σχετικών περιστατικών και συζήτησης. Το υψηλό κόστος αγοράς, η ανάγκη για εξοικείωση με το κάθε σύστημα, και η επικοινωνία με το εργαστήριο, αποτελούν προβληματισμούς για τους οδοντιάτρους. Από την άλλη, η ταχύτητα και η ακρίβεια αποτύπωσης προσφέρουν σημαντικά οφέλη σε σύγκριση με τη συμβατική μέθοδο.
Παρουσιάζονται περιστατικά που για την αποτύπωσή τους χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα scanner της αγοράς. Σε κάποια από τα περιστατικά έγινε παράλληλα και συμβατική αποτύπωση για λόγους σύγκρισης. Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία παίζει το σχεδιαστικό σύστημα, εκτός από το ίδιο το scanner, η εξοικείωση του οδοντιάτρου με τη διαδικασία της σάρωσης, καθώς και του οδοντοτεχνίτη με τη διαδικασία επεξεργασίας του αρχείου που λαμβάνει για ανάλυση. Οι σαρωτές γίνονται όλο και πιο προσιτοί στους οδοντιάτρους και οι προσθετικές εργασίες που σχεδιάζονται από ψηφιακά αποτυπώματα είναι εξαιρετικές.Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεχνολογία πολλά υποσχόμενη, που έχει τη δυνατότητα να γίνει στο εγγύς μέλλον ένα σημαντικό προσόν σε πληθώρα ιατρείων.
Τα webinars εντάσσονται κανονικά στη διαδικασία συνεχούς επιμόρφωσης και συνεπώς αντίστοιχης μοριοδότησης.
Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δωρεάν παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων, απαιτείται η έκδοση κωδικού, εφόσον δεν υπάρχει (όχι προεγγραφή) αποστέλλοντας τα στοιχεία του (Διεύθυνση Ιατρείου,ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο επικοινωνίας και email) στο email του Συλλόγου info@osp.gr
Και κοινοποίηση στο email της εταιρίας GlaxoSmithKline,vyron.i.papadimitriou@gsk.com ή στο τηλ. του Συλλόγου 210 -4171234 τουλάχιστον τρεις ημέρες νωρίτερα της ημερομηνίας του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιούνιος 22, 2017
Ώρα:
5:00 μμ - 6:00 μμ
Ιστοσελίδα:
https://www.dentalalert.gr/event/webinar-odontiatrikou-syllogou-pirea-psifiaki-apotyposi/

Χώρος Διεξαγωγής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά @ Νοταρά 71, Πειραιάς 185 35, Ελλάδα
Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά @ Νοταρά 71, Πειραιάς 185 35, Ελλάδα + Χάρτης Google