Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Webinar Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά: Οστικές Αναπλάσεις

Ιούλιος 20, 2017 @ 5:00 μμ - 6:00 μμ

Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων ,το Επιστημονικό τμήμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει τον 3ο κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), ωριαίας διάρκειας , με την ευγενική χορηγία της εταιρίας GlaxoSmithKline.
Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το webinar με τίτλο “Οστικές Αναπλάσεις“, με ομιλητή τον Λάμπρο Γκουτζάνη, DDS,  MD, MSc, PhD, PhD.
Webinar Οδοντιαρικου Συλλογου Πειραια: Οστικες Αναπλασεις
Η αποκατάσταση των υπολειμματικών φατνιακών ακρολοφιών των γνάθων με οστεοενσωματούμενα οδοντικά εμφυτεύματα δεν είναι πάντοτε εφικτή ευθύς εξαρχής, λόγω απουσίας ικανού οστικού υπόβαθρου. Ωστόσο με την ανάπτυξη κατάλληλων μεθόδων καθίσταται δυνατή η ανάπλαση των οστικών ελλειμμάτων και ως εκ τούτου η αύξηση των διαστάσεων των υπολειμματικών ακρολοφιών και τελικά η τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων. Οι κύριες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την οστική ανάπλαση είναι: α) η κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση β) η ανύψωση εδάφους ιγμορείου και γ) η χρήση οστικών αυτομοσχευμάτων. Πλην αυτών χρησιμοποιούνται επίσης μερικές ειδικές χειρουργικές τεχνικές. Σκοπός της ομιλίας αυτής είναι η παρουσίαση των διαφόρων αναπλαστικών χειρουργικών τεχνικών, καθώς επίσης και ανάλογων κλινικών περιστατικών. Τα αποτελέσματα όπως τεκμηριώνονται από την κλινική εικόνα, την ακτινογραφική απεικόνιση και την λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση των ασθενών κρίνονται λίαν ικανοποιητικά, αν και δεν λείπουν οι επιπλοκές. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η σωστή επιλογή των περιστατικών αφ’ ενός και η σωστή κατά περίπτωση επιλογή της εκάστοτε μεθόδου οστικής ανάπλασης, οδηγεί με μεγάλη πιθανότητα σε ικανοποιητικά και προβλέψιμα κατά το δυνατόν αποτελέσματα.
Τα webinars εντάσσονται κανονικά στη διαδικασία συνεχούς επιμόρφωσης και συνεπώς αντίστοιχης μοριοδότησης.
Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δωρεάν παρακολούθηση των διαδικτυακών σεμιναρίων, απαιτείται η έκδοση κωδικού, εφόσον δεν υπάρχει (όχι προεγγραφή) αποστέλλοντας τα στοιχεία του (Διεύθυνση Ιατρείου,ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο επικοινωνίας και email) στο email του Συλλόγου info@osp.gr
Και κοινοποίηση στο email της εταιρίας GlaxoSmithKline,vyron.i.papadimitriou@gsk.com ή στο τηλ. του Συλλόγου 210 -4171234 τουλάχιστον τρεις ημέρες νωρίτερα της ημερομηνίας του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιούλιος 20, 2017
Ώρα:
5:00 μμ - 6:00 μμ
Ιστοσελίδα:
https://www.dentalalert.gr/event/webinar-odontiatrikou-syllogou-pirea-ostikes-anaplasis/

Χώρος Διεξαγωγής

Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά @ Νοταρά 71, Πειραιάς 185 35, Ελλάδα
Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά @ Νοταρά 71, Πειραιάς 185 35, Ελλάδα + Χάρτης Google