Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“Το Όραμα της Ορθοδοντικής περνά μέσα από τη Διάγνωση”

Φεβρουάριος 18, 2017 @ 7:00 πμ - 12:30 μμ

Η Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.) διοργανώνει μονοήμερο σεμινάριο με θέμα «Το όραμα της Ορθοδοντικής περνά μέσα από τη διάγνωση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 από τις 09:00 έως 14:00 με κεντρικό ομιλητή τον κ. Χρίστο Αγγελόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Εργαστηρίου Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας του Τμήματος Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κτίριο του Κέντρου Διάδοσης των Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΚΕ.Δ.Ε.Α., οδός 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη).
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του σεμιναρίου διαμορφώνεται ως εξής:
Το οραμα της Ορθοδοντικής περνα μεσα απο τη διαγνωση
09:00-09:30 Εγγραφές
09:30-11:30 Μέρος 1ο:
Φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στην Πανοραμική Ακτινογραφία:
Από την ακτινοπροστασία στη διάγνωση και διαγνωστικά λάθη
11:30-12:00 Διάλειμμα-Καφές
12:00-14:00 Μέρος 2ο:
Μαθαίνουμε να ερμηνεύουμε διαγνωστικά την ακτινογραφία κωνικής δέσμης (3D):
H εικόνα είναι συχνά πολύ μεγαλύτερη από ότι νομίζουμε…
14:00-14:30 Ελαφρύ γεύμα
Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν για τα μέλη της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και τους φοιτητές, ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ για τα μη μέλη της Ο.Ε.Β.Ε.

Για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η προεγγραφή μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2017.

Περίληψη – Μέρος 1ο
Φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στην Πανοραμική Ακτινογραφία: Από την ακτινοπροστασία στη διάγνωση και διαγνωστικά λάθη
Η πανοραμική ακτινογραφία είναι η πιο δημοφιλής απεικονιστική μέθοδος στην Οδοντιατρική και ιδιαίτερα στην Ορθοδοντική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απεικονίζει σχεδόν ολόκληρο το πρόσωπο και μέρος του τραχήλου σε μια εικόνα. Ωστόσο, αποτελεί μια δύσκολη, τεχνικά, απεικονιστική μέθοδο η οποία είναι πολύ ευαίσθητη σε πιθανά λάθη τοποθέτησης του ασθενή στο ακτινολογικό μηχάνημα.
Στην παρουσίαση αυτή θα αναλύσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της πανοραμικής εικόνας καθώς και τις πιθανές επιδράσεις λαθών στην τοποθέτηση των ασθενών. Επίσης θα προσεγγίσουμε διαγνωστικά την πανοραμική ακτινογραφία και θα αξιολογήσουμε έναν μεγάλο αριθμό πανοραμικών ως προς την διάγνωση. Τέλος θα συζητηθούν πιθανοί κίνδυνοι από την ακτινοβολία στα παιδιά μια και αποτελούν την πλειοψηφία των ορθοδοντικών ασθενών.
Περίληψη – Μέρος 2ο
Μαθαίνουμε να ερμηνεύουμε διαγνωστικά την τομογραφία κωνικής δέσμης (3D): Η εικόνα είναι συχνά πολύ μεγαλύτερη από ότι νομίζουμε…
Η τομογραφία κωνικής δέσμης (ΚΔ) είναι το πιο σύγχρονο διαγνωστικό εργαλείο στην οδοντιατρική. Η δυναμική είσοδός της στην οδοντιατρική κάνει επιτακτική την ανάγκη εξοικείωσης με τις εφαρμογές αλλά και την ερμηνεία και διάγνωση της τομογραφίας ΚΔ. Σε αυτή την παρουσίαση, θα φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας σε ότι αφορά την τομογραφική ανατομική της γναθοπροσωπικής περιοχής, θα αναλύσουμε τις αρχές ερμηνείας της τομογραφικής εικόνας και θα μάθουμε να χαρακτηρίζουμε τις διάφορες παθολογικές οντότητες με βάση ακτινολογικά τους χαρακτηριστικά με στόχο τη διάγνωση.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Φεβρουάριος 18, 2017
Ώρα:
7:00 πμ - 12:30 μμ
Ιστοσελίδα:
https://www.dentalalert.gr/event/orama-tis-orthodontikis-perna-mesa-apo-ti-diagnosi/

Χώρος Διεξαγωγής

κτίριο του Κέντρου Διάδοσης των Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης @ 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, Thessaloniki 546 36, Greece
κτίριο του Κέντρου Διάδοσης των Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης @ 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, Thessaloniki 546 36, Greece + Χάρτης Google