Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σεμινάριο: Διαχείριση του Μετεξακτικού Φατνίου για Προβλέψιμες Αισθητικές Αποκαταστάσεις σε Δόντια και Εμφυτεύματα

Ιούλιος 4, 2015 @ 9:00 πμ - Ιούλιος 5, 2015 @ 8:00 μμ

“Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται από πολλούς συναδέλφους έντονο ενδιαφέρον για αναζήτηση –τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό- τρόπων και πρακτικών για επιστημονικά εξειδικευμένη εκπαίδευση που στοχεύει στη βελτιστοποίηση των κλινικών αποτελεσμάτων και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Η τάση αυτή ενισχύεται τόσο από τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των ασθενών μας, όσο και από την ενσωμάτωση της Εμφυτευματολογίας στην καθημερινή κλινική πράξη. Κρίνεται, ως εκ τούτου, επιβεβλημένη η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών από το γενικό οδοντίατρο, που σε πολλές περιπτώσεις καλείται να ανταπεξέλθει στην ολοκλήρωση του περιστατικού με εξειδικευμένη γνώση. Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι αδιαμφισβήτητα η ανάγκη για εκπαίδευση και δια βίου επιμόρφωση.
Αφουγκραζόμενος, λοιπόν, τα προστάγματα των καιρών και με την εμπειρία 22 ετών κλινικής άσκησης στο χώρο της Περιοδοντολογίας και 17 στο χώρο της Εμφυτευματολογίας, με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση στην ορθή εκπαίδευση, τόσο φοιτητών –προπτυχιακών και μεταπτυχιακών- όσο και γενικών οδοντιάτρων, νιώθω την ωριμότητα και την ικανοποίηση, να παρουσιάσω μια τριλογία σεμιναρίων με τίτλο:
“ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ & ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ”
Mια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη προσέγγιση στην απόκτηση χειρουργικών δεξιοτήτων και γνώσεων σε μία τριλογία
Στόχος των σεμιναρίων είναι η κατάκτηση της γνώσης για ορθή χειρουργική διαχείριση των μαλακών ιστών της στοματικής κοιλότητας. Ο εκπαιδευόμενος πρωτίστως θεμελιώνει τη γνώση για τη βιολογία της επούλωσης αυτών των ιστών. Ακολούθως, παρουσιάζονται λεπτομερώς οι βασικές αρχές χειρουργικής και οι χειρουργικές τεχνικές, καθώς και οαπαραίτητος εξοπλισμός και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Μέσα, λοιπόν, από τα σεμινάρια επιδιώκεται να γίνει πιο φιλική η εφαρμογή των χειρουργικών τεχνικών στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη με πιο προβλέψιμα τα επιθυμητά αποτελέσματα.Το κάθε σεμινάριο είναι διήμερο και περιλαμβάνει ομιλίες, προβολή videos, hands-on και παρακολούθηση ζωντανών χειρουργικών επεμβάσεων. Συστήνω την παρακολούθηση των σεμιναρίων με την προτεινόμενη σειρά, ξεκινώντας από τις βασικές αρχές χειρουργικής και φθάνοντας στις περισσότερο εκλεπτυσμένες χειρουργικές τεχνικές, αφού η δομή της τριλογίας βασίζεται πάνω σε αυτό το σκεπτικό. Βέβαια, ο κάθε εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα επιλογής κάθε σεμιναρίου ανεξάρτητα.
 To τρίτο σεμινάριο με τίτλο: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΞΑΚΤΙΚΟΥ ΦΑΤΝΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: Σύγχρονες απόψεις για τη χειρουργική διαμόρφωση των γεφυρωμάτων και την ιδανικήχρονική στιγμή τοποθέτησης των εμφυτευμάτων» δίνει έμφαση στη διαχείριση των μαλακών ιστών στο μετεξακτικό φατνίο τόσο στην συμβατική προσθετική, όσο και στην εμφυτευματική θεραπεία, είτε κατά την άμεση, είτε κατά την μεθύστερη τοποθέτηση του εμφυτεύματος. Η διατήρηση των διαστάσεων του μετεξακτικού φατνίου παρουσιάζεται λεπτομερώς με την τεχνική της χρήσης ξενομοσχεύματος και ελεύθερου ουλικού μοσχεύματος (τεχνική socket seal) και του υπερώιου μισχωτού κρημνού.
Φιλικά,
Δρ. Γεώργιος Γούμενος”
Πηγή
Tickets: http://www.omnicongresses.gr/index.php?lang=gr&id=syn&synid=005&item=175.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Ιούλιος 4, 2015 @ 9:00 πμ
Τέλος:
Ιούλιος 5, 2015 @ 8:00 μμ
Ιστοσελίδα:
https://www.dentalalert.gr/event/seminario-diachirisi-tou-metexaktikou-fatniou-gia-provlepsimes-esthitikes-apokatastasis-se-dontia-ke-emfitevmata/

Χώρος Διεξαγωγής

The Margi @ Litous 11, Vouliagmeni 166 71, Greece
The Margi @ Litous 11, Vouliagmeni 166 71, Greece + Χάρτης Google