Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΗΜΕΡΙΔΑ – ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΚΑΚΟΗΘΗ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΓΕΝΗ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Απρίλιος 6 @ 9:30 πμ - 2:00 μμ

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο Royal Olympic,  η Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος (ΣΕΕ), η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Στόματος (ΕΕΠΣ) συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Εμφυτεύματα σε ασθενείς με κακοήθη νόσο και ιατρογενή ανοσοκαταστολή»

Η πρόοδος της Ιατρικής και της Ογκολογίας έχουν αυξήσει σημαντικά όχι μόνο τα ποσοστά και το χρόνο επιβίωσης, αλλά και την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών. Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε αυτούς, σε πολλές περιπτώσεις, βελτιώνει τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση του στοματογναθικού συστήματος. Εντούτοις, στη βιβλιογραφία παρατηρείται ασάφεια και διχογνωμία για τις ενδείξεις και αντενδείξεις τοποθέτησης τους. Το ίδιο καταγράφεται και για τους ανοσοκατελσταμένους ασθενείς, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις η επιεμφυτευματική αποκατάσταση είναι η μοναδική λύση.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αποσαφηνιστούν οι περιπτώσεις ασθενών με κακοήθη νόσο και ιατρογενή καταστολή που μπορούν να επωφεληθούν από τη θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα, καθώς και η αντιμετώπιση ασθενών που ήδη φέρουν επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις και θα υποβληθούν σε ογκολογική ή άλλη θεραπεία που προκαλεί ανοσοκαταστολή.

Συντονιστές: Φ. Μαδιανός, Ν. Νικητάκης, Ι.Μελακόπουλος

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ 

Διοργανωτές

Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος
Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία
Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Στόματος

Χώρος Διεξαγωγής

Hotel Royal Olympic Athens
Αθανασίου Διάκου 28-34
Αθήνα, Αττική 11743
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2109288400
Ιστοσελίδα:
https://www.royalolympic.com/EL/