Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Επιστημονική Ημερίδα Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής: Λεύκανση των δοντιών. Τα υπέρ και τα κατά μιας γνωστής τεχνικής. Επίκαιρες τεχνικές απόψεις και πληροφορίες

Μάιος 14, 2016 @ 6:00 πμ - 12:00 μμ

Ο γενικός όρος “λεύκανση” καλύπτει μια πληθώρα τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την αλλαγή χρώματος ολόκληρου του φραγμού ή μεμονωμένων δοντιών. Οι ασθενείς – σε γενικές γραμμές – προτιμούν τη λεύκανση, καθώς είναι μία μη επεμ- βατική τεχνική που “υπόσχεται” να επαναφέρει τα δόντια σε πιο λευκές αποχρώσεις του παρελθόντος. Αντιθέτως, οντίατροι – κάποιες φορές – την αποφεύγουν, καθώς φοβούνται τις πιθανές επιπλοκές, έχουν απογοητευτεί από κάποια μέτρια αποτελέσματα ή πιθανώς έχουν μπερδευτεί από την πληθώρα υλικών και τεχνικών και δεν μπορούν να αποφασίσουν σε τι υλικοτεχνική υποδομή πρέπει να επενδύσουν.
Στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας είναι να ενημερώσει για τις νεότερες εξελίξεις στα υλικά, ώστε αυτά να είναι σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, θα αναλυθούν, ως προς την χρησιμότητα αλλά και τους πιθανούς κινδύνους, οι χρησιμοποιούμενες συσκευές, που συχνά προτείνονται από τους κατασκευαστές για επίτευξη καλύτερου ή γρηγορότερου αποτελέσματος. Επίσης, θα παρουσιαστούν – μέσα από πληθώρα κλινικών περιστατικών – οι τεχνικές λεύκανσης οδοντικού φραγμού με home bleaching & office bleaching, αποχρωματισμού δυσχρωμικών δοντιών και διόρθωσης επιφανειακών «βλαβών» αδαμαντίνης. Τέλος, θα επισημανθούν όλες εκείνες οι σημαντικές λεπτομέρειες που αποτρέπουν την εμφάνιση πιθανών επιπλοκών αλλά και τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης των πιο συνηθισμένων από αυτές, όπως π.χ. η υπερευαισθησία σε θερμικά ερεθίσματα.

Χώρος Διεξαγωγής

Novotel Hotel Athens @ Michail Voda 4, Athina 104 39, Greece
Novotel Hotel Athens @ Michail Voda 4, Athina 104 39, Greece + Χάρτης Google