Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Επιστημονική Ημερίδα Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής: Αντιμετώπιση, πρόληψη, διαχείριση λαθών και παραλείψεων που οδηγούν σε επιπλοκές των εμφυτευμάτων

Ιούνιος 11, 2016 @ 6:00 πμ - 12:00 μμ

Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχουν τεκμηριωμένες μελέτες που δείχνουν ότι τα οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα μπορούν να αποτελέσουν μία ασφαλή εναλλακτική λύση αντικατάστασης των απολεσθέντων δοντιών. Από τη βιβλιογραφία προκύπτει σαφέστατα ότι η οστεοενσωμάτωση είναι ευάλωτη στην μικροβιακή προσβολή και την πρόκληση φλεγμονής που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση περιεμφυτευματίτιδας με απώλεια του στηρικτικού οστού του εμφυτεύματος.
Η συχνότητα της περιεμφυτευματικής παθολογίας φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με την χρονική διάρκεια λειτουργίας των εμφυτευμάτων. Από τη πλευρά της Προσθετικής, έχει γίνει πλέον σαφές ότι η οστεονωμάτωση δεν είναι δεδομένη αν η αποκατάσταση δεν είναι άψογα κατασκευασμένη.
Σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι η ανάλυση των πολλαπλών αιτιολογικών παραγόντων, των λαθών και παραλείψεων που οδηγούν σε επιπλοκές των εμφυτευμάτων και συμβάλλουν στην δημιουργία περιεμφυτευματίτιδας. Επίσης θα συζητηθούν διεξοδικά μέσω πληθώρας κλινικών περιστατικών η συχνότητα εμφάνισης τους, η διαγνωστική μεθοδολογία και οι μέθοδοι πρόληψης τους, καθώς και η περιγραφή των θεραπευτικών τεχνικών που ενδείκνυνται στα διάφορα στάδια της περιεμφυτευματικής νόσου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιούνιος 11, 2016
Ώρα:
6:00 πμ - 12:00 μμ
Ιστοσελίδα:
https://www.dentalalert.gr/event/epistimoniki-imerida-odontiatrikou-sillogou-attikis-antimetopisi-prolipsi-diachirisi-lathon-ke-paralipseon-pou-odigoun-se-epiplokes-ton-emfitevmaton/

Χώρος Διεξαγωγής

Novotel Hotel Athens @ Michail Voda 4, Athina 104 39, Greece
Novotel Hotel Athens @ Michail Voda 4, Athina 104 39, Greece + Χάρτης Google