Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Digital Concepts for Modern Implant Prosthetics – 24/02/2018

24 Φεβρουαρίου, 2018 @ 8:45 πμ - 5:00 μμ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ:

▶ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ / ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ
___________________
Όλο το πεδίο της οδοντιατρικής τεχνολογίας αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Με τις νέες τεχνολογίες, υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων εννοιών. Με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών όπως η Cad-Cam, η παραγωγή στεφανών γίνεται ευκολότερη και πιο προβλέψιμη ως προς την ακρίβεια.

Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου παρουσιάζονται βήμα προς βήμα διαφορετικές έννοιες, από τη μονήρη στεφάνη με μεμονωμένο προφίλ ανάδυσης, ως και αποκαταστάσεις ολόκληρου του στόματος για ασθενείς με μεγάλη απώλεια οστού, και θα συζητηθεί η χρήση του Virtual Implant Planning, η κατευθυνόμενη χειρουργική επέμβαση, η άμεση φόρτιση, τα υπέρ και τα κατά της ενδοστοματικής σάρωσης και της παραγωγής Cad Cam εντός και εκτός ιατρείου.

▶MASTERCLASS / Ζωντανή Επίδειξη ⚫
________________

•Προσθετική επί εμφυτευμάτων 3.0 – μια λεπτομερέστερη εξέταση

•Έννοιες για την ομάδα – όλα τα μέλη της ομάδας πρέπει να γνωρίζουν τι είναι εφικτό και τι μπορούν και τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι.

•Επιδείξεις – Βήμα προς Βήμα – επικοινωνία για την καθημερινή εργασία

•Κατά τη συνεδρία αυτή, η ομάδα θα μάθει με περισσότερες λεπτομέρειες για τις τεχνολογίες όπως ο Σχεδιασμός για την Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων (Implant Planning), για τις κοχλιοσυγκρατούμενες έναντι των κονιοσυγκρατούμενων αποκαταστάσεων, τη Μεταφορά του Προφίλ Ανάδυσης και Τεχνικές λήψης ακριβούς αποτυπώματος για εκτεταμένα περιστατικά.
____________________________________________________________________

▶ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

▶ΣΑΒΒΑΤΟ – 24 Φεβρουαρίου 2018◀

•08:45 – 09:00
-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
-Εισαγωγή

•09:00 – 11:00
-BJORN ROLAND
-Προσθετική επί εμφυτευμάτων 3.0
-Έννοιες για σύγχρονη προσθετική επί εμφυτευμάτων
-Είναι κάθε ψηφιακή τεχνολογία κατάλληλη για αναλογικούς ασθενείς και πώς επιτυγχάνονται προβλέψιμα αποτελέσματα;

•11:00 – 11:30
-Σύντομο Διάλειμμα

•11:30 – 12:30
-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
-Από την ψηφιακή εμφυτευματολογία στο Virtual Smile Design.

•12:30 – 13:30
-ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΟΣ
-Προσθετικές επιλογές για την κατασκευή επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας CAD CAM.

•13:00 – 14:00
-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
-15 χρόνια Υπολογιστικά Καθοδηγούμενη Χειρουργική Τοποθέτηση Οδοντικών Εμφυτευμάτων στην Ελλάδα

•14:00 – 15:00
– Ελαφρύ Γεύμα

•15:00 – 17:00
– BJORN ROLAND – MASTER CLASS
– Προσθετική επί εμφυτευμάτων 3.0 – μια λεπτομερέστερη εξέταση
– Έννοιες για την ομάδα – όλα τα μέλη της ομάδας πρέπει να γνωρίζουν τι είναι εφικτό και τι μπορούν και τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι.
– Επιδείξεις – Βήμα προς Βήμα – επικοινωνία για την καθημερινή εργασία
____________________________________________________________________

ΟΜΙΛΗΤEΣ:

Dr. BJORN ROLAND / ΓΕΡΜΑΝΙΑ

▶Σεπτέμβριος 2004: ολοκλήρωσε το Μάστερ “Meisterprüfung” στη Φρανκφούρτη
▶Ιανουάριος-Μάρτιος 2005: επίσκεψη στο Osaka Ceramic Training Center (OCTC) στην Οσάκα της Ιαπωνίας
▶Από το 2005: διεθνείς διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την Εμφυτευματολογία και τα Κεραμικά σε περισσότερες από 20 χώρες
▶Από τις αρχές του 2006: Διευθυντής του “Virtual Implant Planing Gbr” (εταιρεία Διαδραστικού 3D Σχεδιασμού Εμφυτευμάτων και Οδηγών Τρυπανισμού)
▶Από τις αρχές του 2009: ιδιοκτήτης και διευθυντής της «Dental Design Schnellbächer&Roland GmbH&Co.KG»
▶Συντάκτης πολλών Εθνικών και Διεθνών Δημοσιεύσεων με θέμα την προσθετική επί Εμφυτευμάτων και τα Κεραμικά
▶Μέλος του “dental excellence international Laboratory group”
▶Από το 2014 Πρόεδρος της “FDZt – Association of digital dental technology”

_____________________________________________
Dr. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ

▶Ο Γιώργος Παπαβασιλείου έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και σήµερα κατέχει τη θέση του Μόνιµου Επίκουρου Καθηγητή στην Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.
▶Έλαβε πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήµιο Αθηνών το 1989. Το 1992 έλαβε Ειδικότητα Προσθετικής και Master of Science από το University of North Carolina at Chapel Hill, ΗΠΑ όπου και δίδαξε για τέσσερα χρόνια.
▶Το 1999 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωµα από το Πανεπιστήµιο Αθηνών και το 2000 έγινε Λέκτορας Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήµιο.
▶Εξελέγη στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή το 2005. Τα τελευταία 20 χρόνια διδάσκει Ακίνητη και Κινητή Προσθετική σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και παράλληλα διεξάγει έρευνα στην Προσθετική σε τοµείς που αφορούν την κλινική έρευνα, τα βιοϋλικά και τα εµφυτεύµατα. Έχει δηµοσιεύσει πάνω από 70 επιστηµονικές εργασίες και έχει λάβει σηµαντικά βραβεία.
▶Επί έντεκα χρόνια διετέλεσε Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράµµατος Προσθετικής του ΕΚΠΑ, το οποίο οδήγησε στο να βρίσκεται µεταξύ των έξι προγραµµάτων πανευρωπαϊκά που αναγνωρίζονται από την European Prosthodontic Association. ▶Έχει δώσει διαλέξεις και επιστηµονικές παρουσιάσεις σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσµο και έχει οριστεί ως κριτής για πολλά διεθνή επιστηµονικά περιοδικά. Είναι opinion leader για εταιρείες εµφυτευµάτων και οδοντιατρικών υλικών. ∆ιατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 1995 αποκλειστικά για προσθετική και εµφυτεύµατα.
▶Κατέχει την θέση του Προέδρου στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας.

___________________________________________________
Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ

▶Ο Παναγιώτης Διαμαντόπουλος είναι Ερευνητής Καθηγητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Ιατρικής Τρισδιάστατης Εκτύπωσης και Υπολογιστικά Καθοδηγούμενης Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
▶To γνωστικό του αντικείμενο καλύπτει την Eμβιομηχανική Eμφυτευμάτων (BEng, Brighton 1995), την Yπολογιστική Eμβιομηχανική (MPhil) και την Bιοιατρική Μοντελοποίηση (DPhil, Sussex 2001), με σκοπό τον προεγχειρητικό σχεδιασμό, την χειρουργική καθοδήγηση και την εξατομίκευση εργαλείων και εμφυτευμάτων.
▶Η διδακτορική του διατριβή πρότεινε για πρώτη φορά την σύνδεση της ιατρικής απεικόνισης με τον ψηφιακό σχεδιασμό, την εικονική προσομοίωση και την τρισδιάστατη εκτύπωση, αναδεικνύοντας την αξία των σχετικών διαδικασιών στην κλινική πράξη και βάζοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη τρισδιάστατων υπολογιστικών μεθόδων για προσωποποιημένες διαδικασίες στην Ιατρική.
▶Το ερευνητικό του έργο έχει εισαχθεί πρακτικά στην ιατρική και οδοντιατρική μέσα από την συνεργασία του με την Materialise NV (από το 1997) για την ανάπτυξη σχετικών εξειδικευμένων εφαρμογών και λογισμικών όπως η διαδικασία υπολογιστικά καθοδηγούμενης τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων SimPlant – SurgiGuides.
▶Ο Παναγιώτης Διαμαντόπουλος έχει συνεργαστεί ερευνητικά με πολλά πανεπιστήμια, όπως Sussex, Oxford, UCL, Leuven, Padova, EPFL και πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επίσης συνεργαστεί με πολλά νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία για την εισαγωγή της τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας στην κλινική πράξη, συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών CBCT, υπολογιστικά καθοδηγούμενης εμφυτευματολογίας, CAD/CAM και ιατρικής τρισδιάστατης εκτύπωσης.
▶Ο Δρ Διαμαντόπουλος έχει αναγνωριστεί ως ‘Διακεκριμένος Επιστήμονας’ για την συμβολή του στην ανάπτυξη της Υπολογιστικά Καθοδηγούμενης Χειρουργικής.

____________________
κ. ΚΛΩΝΟΣ ΗΛΙΑΣ

▶Ο κ. Κλώνος Ηλίας αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Αθήνας το 2006. Από το 2006 εως το 2011 εργάστηκε στο εργαστήριο Oral Design Athens παρακολουθώντας παράλληλα μια σειρά πρακτικών σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο από καταξιωμένους οδοντοτεχνίτες και μέλη του Oral Design.
▶Από το 2011 έως το 2015 ανέλαβε τη τεχνική υποστήριξη των εταιρειών Amanngirrbach και Creation Willi Geller ενώ από το 2015 παρακολουθεί το κύκλο σεμιναριών Creation willi Geller – International trainer.
▶Διατηρεί το δικό του εργαστήριο Oral Esthetic το οποίο είναι πιλοτικό για την κατασκευή Atlantis abutments της εταιρείας Dentsply.

____________________________________________________________________

SPONSORS:

ΜΑΥΡΑΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. / GREECE
Οδοντιατρικά Είδη
http://www.mavraidopoulos.gr/

____________________________________________________________________
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

▶Το κόστος συμμετοχής για το Θεωρητικό Μέρος ανέρχεται στα 50€

▶Το κόστος συμμετοχής για το Θεωρητικό Μέρος και το Masterclass (Πρακτική) ανέρχεται στα 90€
_____________________________________________________________________

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Φεβρουαρίου, 2018
Ώρα:
8:45 πμ - 5:00 μμ
Ιστοσελίδα:
http://www.omnicongresses.gr/register.php?id=109

Διοργανωτής

Omni Congresses – Οδοντιατρικά Συνέδρια & Σεμινάρια
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/omnicongressesgr/

Χώρος Διεξαγωγής

ΕΚΠΑ, Οδοντιατρική Σχολή
Θηβών 2, Γουδή
Athens, GR
+ Χάρτης Google