Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

45η Επιστημονική Ημερίδα της Ε.Ο.Ε: «Προσθετική αποκατάσταση των περιοδοντικά θεραπευμένων ασθενών»

Μάρτιος 14, 2015 @ 7:00 πμ - 2:00 μμ

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: DR. Alberto Fonzar
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Α. Γκρούς
Η Περιο-Προσθετική είναι ο κλάδος της Επανορθωτικής Οδοντιατρικής που σκοπεύει στην πλήρωση των ελλειπόντων δοντιών όταν έχει προηγηθεί εκτεταμένη περιοδοντική θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας των περιοδοντικών ιστών, δημιουργώντας βιολογικές, λειτουργικές και αισθητικές συνθήκες για τη μακροχρόνια διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.
Η επίτευξη αυτού του στόχου επηρεάζεται από μια σειρά παραμέτρων και ιδιαιτεροτήτων.
Η κινητικότητα των δοντιών πριν και μετά την περιοδοντική θεραπεία, η ανάγκη ακινητοποίησης καθώς και το είδος αυτής, η ποσότητα και η ποιότητα των μαλακών ιστών μετά το πέρας της θεραπείας, η συμβολή της ορθοδοντικής στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την επανορθωτική αποκατάσταση, ο σχεδιασμός της προσθετικής εργασίας και η χρησιμοποίηση των εμφυτευμάτων, αποτελούν διαχρονικά ερωτήματα που προβληματίζουν τον οδοντίατρο, στα οποία ο καταξιωμένος κλινικός A. Fonzar θα κληθεί να απαντήσει στηριζόμενος στη σύγχρονη βιβλιογραφία αλλά κυρίως στη σημαντική μακροχρόνια εμπειρία του.
Πιστεύοντας ότι η παρακολούθηση της συγκεκριμένης Ημερίδας θα αποτελέσει μια παραγωγική εκπαιδευτική εμπειρία για όλους τους οδοντιάτρους (γενικούς, εξειδικευμένους και μεταπτυχιακούς φοιτητές) που επιθυμούν να εκτεθούν στη μεθοδολογία της συνολικής αντιμετώπισης των περιο-προσθετικών περιστατικών αλλά και τους οδοντοτεχνίτες που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση αυτών των περιστατικών, σας καλώ να παρακολουθήσετε την Ημερίδα με θέμα «Περιοδοντική αποκατάσταση των περιοδοντικά θεραπευμένων ασθενών».
O Dr. A. Fonzar είναι οδοντίατρος-περιοδοντολόγος, την περίοδο 2011-2013 διετέλεσε Πρόεδρος της Ιταλικής Περιοδοντολογικής Ακαδημίας. Είναι μέλος του European Research Group on Periodontology. Έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών και είναι ομιλητής σε διεθνή συνέδρια στα γνωστικά αντικείμενα της Περιοδοντολογίας, Εμφυτευματολογίας και Επανορθωτικής Οδοντιατρικής. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Ιταλία.
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 (09.00-16.00)
Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ
Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ (Οδός Μεσογείων 151 – Μαρούσι)
Η παρουσίαση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική.
Στο δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνονται:
• Παρακολούθηση της ημερίδας
• Χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης
• Δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση οδοντιατρικών υλικών
• Ένα ελαφρύ γεύμα και ένα διάλειμμα καφέ
• Φάκελος με έντυπο υλικό
Πηγή

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάρτιος 14, 2015
Ώρα:
7:00 πμ - 2:00 μμ
Ιστοσελίδα:
https://www.dentalalert.gr/event/45i-epistimoniki-imerida-tis-e-o-e-prosthetiki-apokatastasi-ton-periodontika-therapevmenon-asthenon/

Χώρος Διεξαγωγής

Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ @ Mesogion 151, Marousi 151 26, Greece
Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ @ Mesogion 151, Marousi 151 26, Greece + Χάρτης Google