Οι αιτίες των ασθενειών είναι σημαντικότερες από τις ετικέτες

0
567
Οι αιτίες των ασθενειών είναι σημαντικότερες από τις ετικέτες

Η ασθένεια των δοντιών είναι μία ετικέτα. Ακριβώς όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι μία ετικέτα. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μία ετικέτα. Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία ετικέτα. Ας σταματήσουμε, λοιπόν με τις ετικέτες και ας δούμε τις αιτίες.

Ετικέτες Ασθενειων

Ο ιατρικός τομέας βάζει ετικέτες σε κάθε ασθένεια. Αυτές οι ετικέτες καθορίζουν το πώς η ασθένεια εκδηλώνεται στο σώμα. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία και συμπτώματα που αντιστοιχούν σε κάθε ασθένεια. Ωστόσο, η ετικέτα δε λέει τίποτα για τις αιτίες στις οποίες οφείλονται πραγματικά αυτές οι ασθένειες.

Οι περισσότερες από τις ασθένειες που περιγράψαμε είναι χρόνιες, το οποίο σημαίνει:

  1. Διαρκούν πολύ καιρό.
  2. Δεν θεραπεύονται μόνες τους.
  3. Συχνά υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκαλούν την ασθένεια.
  4. Όπως γνωρίζετε, πολλές χρόνιες ασθένειες είναι αυτοάνοσες. Οι ασθένειες των δοντιών είναι, ως επί το πλείστον, επίσης χρόνιες. Περιλαμβάνουν τις ασθένειες των ούλων καθώς και την τερηδόνα. Η ασθένειες των ούλων συμπεριλαμβάνουν την ουλίτιδα (μόλυνση των ούλων) και την περιοδοντίτιδα (μόλυνση που καταστρέφει τη γνάθο που περιβάλλει τις ρίζες των δοντιών).

Ωστόσο, οι ετικέτες “ουλίτιδα” , “περιοδοντίτιδα” και “τερηδόνα” δεν προσδιορίζουν τι έχει συμβεί στο σώμα ώστε να προκληθούν αυτές οι ασθένειες.

Το εντερο

Η επιστήμη έχει δείξει ότι οι περισσότερες από αυτές τις χρόνιες ασθένειες προέρχονται από κάτι που συμβαίνει στο έντερο. Γενετικοί παράγοντες μπορεί να καθορίσουν ποια είδη χρόνιων ασθενειών μπορεί να προκύψουν τελικά, αλλά η πρώτη βλάβη φαίνεται να σχετίζεται με το έντερο.

Επιβλαβής βακτηριακή υπερανάπτυξη στο έντερο είναι ένας από τους παράγοντες που προκύπτει προτού μια χρόνια ασθένεια αποτελέσει πρόβλημα. Βλάβη στην εσωτερική επιφάνεια του εντέρου, η οποία αποτελείται από μόνο ένα στρώμα κυττάρων, είναι ακόμη ένας παράγοντας που προκαλεί χρόνιες ασθένειες.

Σχεδόν όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα σχετίζονται τελικά με βλάβη στο έντερο προτού κάνουν την εμφάνισή τους στο υπόλοιπο σώμα. Η ασθένεια των ούλων έχει εντοπιστεί να είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοάνοση.

Ενα εξαιρετικο εκπαιδευτικο εργαλειο

Ο χειροπράκτης, Tom O’Bryan, DC, και 85 άλλοι επαγγελματίες στον τομέα της υγείας δημιούργησαν μία σειρά από βίντεο που δείχνουν τον τρόπο που οι αυτοάνοσες ασθένειες μπορούν να αναχθούν σε βλάβες που συμβαίνουν στο έντερο. Η σειρά ονομάζεται “Betrayal Series” και έκανε το ντεμπούτο της στις 14 Νοεμβρίου του 2016.

Ο συνολικός χρόνος προβολής των επτά επεισοδίων της σειράς είναι 9 ώρες. Η σειρά είναι ένα εξαίρετο εκπαιδευτικό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη σχέση μεταξύ του εντέρου και του υπόλοιπου σώματος, συμπεριλαμβανομένου του στόματος.

Το συμπέρασμα είναι ότι ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και οι παθογόνες μεταβολές των φυσικών βακτηρίων στο στόμα έχουν τις ρίζες τους στο έντερο. Συγκεκριμένα τρόφιμα που τρώνε οι ασθενείς σας και διάφορες τοξικές ουσίες που καταναλώνουν συμβάλλουν στην πρόκληση ζημιών στο έντερο.

Οι ασθένειες των δοντιών και των ούλων θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά αν η ανατομία του εντέρου γίνει κατανοητή και εφαρμοστούν οι απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Πηγή: http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=wom&pag=dis&ItemID=320895

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.