Εσείς ακόμη πιστεύετε σε μύθους; 6 αλήθειες για τα δόντια!

0
2887
Εσείς ακόμη πιστεύετε σε μύθους; 6 αλήθειες για τα δόντια!

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε 6 αρκετά δημοφιλείς μύθους για τα δόντια και τους αντικαταστήσαμε με αλήθειες. Εσείς πόσους από αυτούς τους μύθους πιστεύατε;

6 αληθειες για τα δόντια!

ΜΥΘΟΣ #1:

Η ζάχαρη είναι η μοναδική βλαβερή ουσία που προκαλεί τερηδόνα στα δόντια.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

Στην πραγματικότητα, η αιτία της τερηδόνας δεν είναι η ζάχαρη αλλά τα οξέα που παράγονται από το μεταβολισμό της. Όλοι οι υδατάνθρακες που μπορούν να μετατραπούν σε οξέα μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα και σ’αυτούς περιλαμβάνονται: το ρύζι, οι πατάτες, τα φρούτα, το ψωμί κλ.π.

ΜΥΘΟΣ #2:

Όταν το δόντι μου χαλάσει θα μπορέσω να το καταλάβω και να πάω εγκαίρως στον οδοντίατρο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

Πολύ συχνά, η τερηδόνα στα αρχικά της στάδια δεν προκαλεί ενοχλήσεις. Όταν γίνει αντιληπτή συνήθως έχει επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του δοντιού και έχει φτάσει στον πολφό (νεύρο) με αποτέλεσμα το δόντι να χρειαστεί απονεύρωση.

Μόνο η τακτική οδοντιατρική εξέταση μπορεί να εξασφαλίσει ότι η τερηδόνα θα εντοπιστεί στο αρχικό της στάδιο.

ΜΥΘΟΣ #3:

Μία σκληρή οδοντόβουρτσα είναι καλύτερη.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

Υπάρχουν πολλοί τύποι οδοντόβουρτσας για να επιλέξετε, αλλά το πιο σημαντικό είναι να εφαρμόζετε τη σωστή τεχνική και το βούρτσισμα να διαρκεί 2-3 λεπτά.

Οι μαλακές οδοντόβουρτσες είναι προτιμότερες για βούρτσισμα μεγαλύτερης διάρκειας.

ΜΥΘΟΣ #4:

Έχω ενηλικιωθεί, επομένως δεν μπορώ πλέον να ισιώσω τα δόντια μου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν ορθοδοντική θεραπεία σε νεαρή ηλικία αλλά η εμφάνιση των δοντιών και η λειτουργία τους μπορεί να βελτιωθεί σε κάθε ηλικία.

ΜΥΘΟΣ #5:

Όσο πιο λευκά είναι τα δόντια, τόσο πιο υγιή θεωρούνται.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

Η υγεία των δοντιών δε σχετίζεται με το χρώμα τους. Μπορεί τα λευκά δόντια να θεωρούνται πιο ελκυστικά, αλλά αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι πιο υγιή από εκείνα που έχουν μία πιο κιτρινωπή απόχρωση.

ΜΥΘΟΣ #6:

Εάν τα ούλα είναι ερεθισμένα και αιμορραγούν, δεν πρέπει να βουρτσίζονται.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Το συστηματικό βούρτσισμα βοηθά στην αφαίρεση των υπολειμμάτων τροφών από τις επιφάνειες των δοντιών και τις περιοχές ανάμεσα τους και επάνω στη σχισμή που συνδέει τα δόντια με τα ούλα.

Η αιμορραγία αποτελεί ένδειξη ουλίτιδας και είναι πολύ πιθανό να χρειάζεστε επαγγελματικό καθαρισμό από τον οδοντίατρο σας εάν η αιμορραγία αυτή επιμένει.

Πηγή: http://www.dontia.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.