Έρευνα για νέα υλικά σφραγισμάτων παίρνει $2.5 εκατομμύρια επιχορήγηση!

0
526
Έρευνα για νέα υλικά σφραγισμάτων παίρνει $2.5 εκατομμύρια επιχορήγηση!

Νέα Ορλεάνη, Η.Π.Α.: Με την τερηδόνα να είναι μία από τις πιο διαδεδομένες χρόνιες στοματικές ασθένειες, η οποία και αφορά στο 60% του συνόλου των οδοντιατρικών θεραπειών, υπάρχει ανάγκη για πιο ανθεκτικά υλικά σφραγισμάτων. Για να επιτευχθεί αυτό, η Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα έλαβε πενταετή επιχορήγηση ύψους $2,465,297 από το Εθνικό Ινστιτούτο Οδοντιατρικής και Κρανιοπροσωπικής Έρευνας.

Ερευνα για νεα υλικά σφραγισμάτων παιρνει $2.5 εκατομμυρια επιχορηγηση!

Με την επιχορήγηση, οι ερευνητές στοχεύουν στην ανάπτυξη ισχυρότερων, περισσότερο ανθεκτικών στο χρόνο υλικών σφραγισμάτων με αντιβακτηριακές ιδιότητες για την αναστολή της επαναλαμβανόμενης τερηδόνας και για την παράταση της ζωής των αποκαταστάσεων. Επί του παρόντος, οι σύνθετες αποκαταστάσεις έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής περίπου από πέντε έως επτά έτη.

Η ερευνητική ομάδα ασχολείται με μια σειρά βελτιωμένων αντιβακτηριακών σύνθετων υλικών απελευθέρωσης φθορίου, συγκολλητικών παραγόντων και εμφράξεων. Με την περαιτέρω ανάπτυξή τους, ελπίζουν να μεταδώσουν αυτές τις ιδιότητες στα υλικά των στεφανών και άλλων οδοντιατρικών εφαρμογών.

Η κύρια αιτία για την αποτυχία των σύνθετων αποκαταστάσεων είναι η ανάπτυξη δευτερογενούς τερηδόνας που προκαλείται από βακτηριακά βιοφιλμ στα περιθώρια της αποκατάστασης. Μια άλλη αιτία είναι οι μεγάλες ρωγμές λόγω της αδυναμίας του υλικού“, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής και καθηγητής Xiaoming Xu, διευθυντής της Διεύθυνσης Βιολογικών Υλικών στην Οδοντιατρική Σχολή.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να αναπτύξουμε μια νέα γενιά οδοντικών υλικών σφραγισμάτων που θα έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα για την παρεμπόδιση του σχηματισμού βακτηριακού βιοφιλμ στο στόμα καθώς και εξαιρετικές φυσικές και μηχανικές ιδιότητες“, σημείωσε ο Xu. “Αναμένουμε ότι τα νέα οδοντιατρικά υλικά που αναπτύσσονται σε αυτό το έργο θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για τις μελλοντικές κλινικές δοκιμές“.

Πηγή: h t t p:// w w w. d e n t a l- t r i b u n e. c o m/ a r t i c l e s/ n e w s/ americas/34927_us_dental_school_awarded_25_million_to_develop_filling_materials_.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.