Επιλογές προσθετικής αποκατάστασης δοντιών

0
1761
Λευκό χαμόγελο

Ένα όμορφο λευκό χαμόγελο προσδίδει αυτοπεποίθηση. Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική δίνει πλέον αρκετές επιλογές προσθετικής αποκατάστασης δοντιών σε περιπτώσεις όπως μικρά δόντια, μεγάλα διαστήματα μεταξύ των δοντιών, απονευρωμένα δόντια ή δόντια με πολλά σφραγίσματα. Οι περιπτώσεις που ανταποκρίνεται η αισθητική οδοντιατρική είναι αμέτρητες.

Ποιες επιλογές προσθετικής αποκατάστασης έχουμε λοιπόν στην διάθεσή μας;

Μια επιλογή είναι οι όψεις ρητίνης.  Διορθώνουν ατέλειες όπως μικρά, αραιά, δυσχρωμικά δόντια, στραβά δόντια, δόντια με μεγάλα σφραγίσματα, δόντια με αποτριβές και κατάγματα, μόνιμη αλλαγή χρώματος των δοντιών. Η αποκατάσταση ολοκληρώνεται σε ένα ραντεβού. Δεν απαιτείται τεχνίτης γι’ αυτό και δεν ανεβαίνει το κόστος όπως σε άλλες επιλογές.

Υπάρχουν επίσης οι όψεις πορσελάνης και αλλάζουν το σχήμα και το χρώμα του δοντιού. Απαιτείται ελάχιστο τρόχισμα του δοντιού. Σε αυτή τη περίπτωση απαιτείται τεχνίτης οπότε η αποκατάσταση χρειάζεται παραπάνω από ένα ραντεβού και το κόστος είναι λίγο μεγαλύτερο από τις όψεις ρητίνης.

Επίσης έχουμε την επιλογή των ολοκεραμικών στεφάνων και γεφυρών. Οι ολοκεραμικές στεφάνες χρησιμοποιούνται  σε μεμονωμένα δόντια και καλύπτουν ολόκληρο το δόντι. Ενώ οι ολοκεραμικές γέφυρες αντικαθιστούν παλαιών γεφυρών ή τοποθετούνται επί εμφυτευμάτων. Και οι δύο επιλογές χρειάζονται παραπάνω από ένα ραντεβού.

Τέλος, τα λευκά σφραγίσματα αντικαθιστούν τα αμαλγάματα (μαύρα σφραγίσματα) ενώ η λεύκανση δοντιών με laser είναι μεν μια λύση για λευκότερα δόντια, αλλά όχι μόνιμη όπως οι παραπάνω επιλογές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.