Επικύρωση πειθαρχικής ποινής για οδοντιατρική διαφήμιση

0
1272
οδοντιατρική διαφήμιση

Με την αριθμ. 1905/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών εξαφανίστηκε η αριθμ. 9009/2012 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και επικύρωσε την πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε σε οδοντίατρο, μέλος του Ο.Σ.Α., για παράβαση των διατάξεων περί οδοντιατρικής διαφήμισης που ίσχυε κατά το χρόνο παράβασης .

   Το δικαστήριο έκρινε τελεσίδικα ότι οι αναφερόμενες στην απόφαση καταχωρήσεις σε εφημερίδες και περιοδικά αποσκοπούν στο να προκαλέσει ο εφεσίβλητος την προσοχή του κοινού στο «σύστημα …», με σκοπό να καταδειχθεί η επιστημονική θεραπευτική ή προσθετική υπεροχή του έναντι των άλλων συναδέλφων του, καθώς επίσης και στο να διαφημισθεί αυτός κατά τρόπο εμπορικό και συνεπώς ο εφεσίβλητος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και κατά την κρίση του Δικαστηρίου τούτου ορθά επιβλήθηκε στον εφεσίβλητο η ποινή των ….

Συνεπώς, δημοσιεύματα, ιδίως στο διαδίκτυο, που επικαλείται η άνω τελεσίδικη απόφαση και αναφέρονται σε δήθεν δικαίωση του οδοντιάτρου σε θέματα διαφήμισης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η οδοντιατρική διαφήμιση απαγορεύεται, όπως κατ’ επανάληψη σας έχουμε ενημερώσει αναλυτικά. Βλέπετε εδώ το αρ. πρωτ. Υ3β/Γ.Π./οικ. 107786 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και εδώ σχετικό άρθρο του νομικού συμβούλου του Ο.Σ.Α. κ. Λάμπρου Αντωνίου, το οποίο έχει δημοσιευθεί στο Περιοδικό του Ο.Σ.Α. (τεύχος 110).

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.