Εμβόλιο κατά του καρκίνου αποδεικνύεται αποτελεσματικό κατά τις πρώτες δοκιμές

0
295
Εμβόλιο

Το Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη είναι από τα λίγα ιδρύματα στη χώρα που δοκιμάζει ένα εμβόλιο για τη θεραπεία ασθενών που έχουν ήδη καρκίνο στις αμυγδαλές ή τη γλώσσα, ο οποίος σχετίζεται με τον ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Σε αντίθεση με τα προληπτικά εμβόλια για τον HPV, αυτό το εμβόλιο που μοιάζει με ανοσοθεραπεία και αναπτύθηκε από την Advaxis ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα κατά των καρκινικών κυττάρων που σχετίζονται με τον HPV.

Εμβόλιο κατα του καρκινου αποδεικνυεται αποτελεσματικο κατα τις πρωτες δοκιμες

Ο HPV είναι η κύρια αιτία του καρκίνου του στοματοφάρυγγα, με τα περιστατικά να αυξάνονται στο νεότερο πληθυσμό. Αφού ο HPV κρύβεται από το ανοσοποιητικό σύστημα με το να γίνεται μέρος των κυττάρων, η ανοσοθεραπεία βοηθά το σώμα να εντοπίζει καλύτερα τα εν λόγω καρκινικά κύτταρα και το πείθει να πιστέψει ότι αυτά τα κύτταρα είναι μικρόβια που έχουν εισβάλλει.

Η έρευνα δείχνει ότι έχει δυνατότητες να αποτελέσει μια μακροχρόνια προστασία ενάντια στα καρκινικά κύτταρα που σχετίζονται με τον ιό HPV.

Το Mount Sinai διεξάγει τώρα τη Δεύτερη Φάση αυτής της κλινικής δοκιμής. Οι ασθενείς υποβάλλονται σε 2 εμβόλια πριν τη ρομποτική χειρουργική επέμβαση. Οι ερευνητές στη συνέχεια εξετάζουν την επίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος πάνω στον όγκο για να δουν αν υπάρχει ανασολογική απόκριση.

Μέχρι στιγμής, στη μελέτη συμμετείχαν 8 ασθενείς και όλες οι περιπτώσεις έχουν στεφθεί με επιτυχία χωρίς σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1844-cancer-vaccine-proves-effective-in-early-trials

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.