Η διάρκεια ζωής συνδέεται με τα δόντια

0
4073
Διημερίδα Προσθετικής!

Ο αριθμός των δοντιών που διατηρούμε όσο μεγαλώνουμε είναι δείκτης της διάρκειας της ζωής μας. Πρόσφατη έρευνα έχει συνδέσει στενά την απώλεια δοντιών με το στρες στη ζωή του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων κοινωνικών, συναισθηματικών, οικονομικών, και εκπαιδευτικών εμπειριών καθώς επίσης και με θέματα υγείας όπως χρόνιες ασθένειες, γενετικές συνθήκες, λήψη θρεπτικών συστατικών και επιλογές τρόπου ζωης.

Η διαρκεια ζωής συνδεεται με τα δοντια

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που είχαν χάσει 5 ή περισσότερα δόντια μέχρι την ηλικία των 65 ετών ήταν πιθανότερο να υποφέρουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, και οστεοπόρωση. Όλα αυτά θα μπορούσαν να περιορίσουν σοβαρά τη διάρκεια ζωής.

Πολλές από αυτές τις ασθένειες έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με την ποιότητα ζωής και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση του ανθρώπου. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι ο αριθμός των δοντιών στους ηλικιωμένους ανθρώπους μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής τους.

“Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάποιος μπορεί να χάσει τα δόντια του”. Είπε ο Dr. Nigel Carter, OBE, και CEO στην Oral Health Foundation. “Μπορεί να είναι λόγω τραύματος, καπνίσματος ή συνέχισης μιας ρουτίνας ανεπαρκούς στοματικής υγιεινής. Μπορεί επίσης να σχετίζεται με την ασθένεια των ούλων, η οποία επίσης συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις”.

Η μελέτη συμπεριέλαβε τις εξής επιμέρους μελέτες:

  1. “Tooth Loss as a Predictor of Shortened Longevity: Exploring the Hypothesis”. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Periodontology 2000.
  2. “An Oral Health Study of Centenarians and Children of Centenarians”. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Geriatrics Society.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/1632-life-expectancy-linked-to-number-of-teeth

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.