Χαμογέλα! Η επαυξημένη πραγματικότητα στην οδοντιατρική είναι γεγονός!

0
1160
Χαμογέλα! Η επαυξημένη πραγματικότητα στην οδοντιατρική είναι γεγονός!

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε εκτεταμένη οδοντιατρική εργασία ή επανορθωτική χειρουργική επέμβαση το βρίσκουν δύσκολο να συλλάβουν τη μελλοντική εικόνα του εαυτού τους μετά τη θεραπεία. Μια Ελβετική start-up εταιρεία φέρνει τη λύση της επαυξημένης πραγματικότητας, παρέχοντας στους ασθενείς μια εικονική άποψη για το χαμόγελο που θα μπορούσαν σύντομα να αποκτήσουν.

Χαμογελα! Η επαυξημενη πραγματικοτητα στην οδοντιατρική ειναι γεγονος!

Η εταιρεία, Kapanu, ανήκει στο Ελβετικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο ETH Zurich. Ο διευθύνων σύμβουλος Roland Mörzinger συνεργάστηκε με την Disney Research για τη δημιουργία ενός κινητήρα επαυξημένης πραγματικότητας για ιατρικούς σκοπούς και η οδοντιατρική επιλέχθηκε για την πρώτη του εφαρμογή.

Η μηχανή αυτή λειτουργεί συνδυάζοντας μια τρισδιάστατη σάρωση της στοματικής κοιλότητας του ασθενή (μια διαδικασία που ήδη ακολουθούν πολλοί οδοντίατροι) με σαρώσεις συνόλων καλαίσθητων δοντιών που χρησιμοποιούνται ήδη για αυτή την εργασία.

Μόλις το λογισμικό κλειδώσει στο στόμα και τα δόντια του χρήστη, επικαλύπτει τα βελτιωμένα δόντια – και εκεί αρχίζει η διασκέδαση!

Υπάρχουν επιλογές που ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να δοκιμάσει: πόσο κοντά θα είναι τα δόντια, διάφορα σχήματα και διαστήματα και ούτω καθεξής. Όλες αυτές οι αλλαγές είναι ορατές ζωντανά.

Μόλις ο ασθενής έχει προσαρμόσει τα δόντια του και έχει διαμορφώσει μια προεπισκόπηση στον “εικονικό καθρέφτη επαυξημένης πραγματικότητας”, το τελικό μοντέλο αποστέλλεται για κατασκευή.

Το σύστημα παρουσιάστηκε στη Διεθνή Οδοντιατρική Έκθεση στην Κολωνία τον περασμένο χειμώνα και φάνηκε ότι είχε μεγάλη επιτυχία. Ήταν σαφές ότι εντυπωσίασε τους μεγάλους παίκτες στον τομέα της Οδοντιατρικής: τον Ιούνιο η Kapanu αποκτήθηκε από την εταιρεία Ivoclar Vivadent. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους όρους της συμφωνίας, αλλά η εταιρεία Kapanu συνεχίζει λειτουργεί ανεξάρτητα.

Πρόκειται για μια ιστορία επιτυχίας για την επαυξημένη πραγματικότητα, η οποία συχνά υποβιβάζεται σε εφαρμογές που είναι κάτι λίγο περισσότερο από παιχνίδια.

Μια πραγματική επιχείρηση με καθημερινές εφαρμογές που ωφελούν απτά τους ανθρώπους – φανταστείτε την εξέλιξη!

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.