Το Brexit θα επηρεάσει την Οδοντιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο

0
2106
Το Brexit θα επηρεάσει την Οδοντιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Πριν μερικές ημέρες, το Κοινοβούλιο άνοιξε το δρόμο, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 50 τον Μάρτιο, και να αρχίσει διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρωθυπουργός, Theresa May ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα παραμείνει στην ενιαία αγορά, ανεξάρτητα από τη συμφωνία που διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες. Σε ένα άρθρο του ο Dr. Steve Williams, διευθυντής της mydentist Clinical Services και μέλος της Εταιρίας Οδοντιατρικών Ομάδων, προειδοποίησε ότι το Brexit θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα της Οδοντιατρικής στο  Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Brexit θα επηρεασει την Οδοντιατρικη στο Ηνωμενο Βασιλειο

Εξερευνώντας τις πιθανές συνέπειες από την έκβαση του δημοψηφίσματος, ο William είπε ότι η δημόσια οδοντιατρική μπορεί να είναι ένας από τους τομείς που θα υποφέρουν από την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η οδοντιατρική είναι ένας από τους τομείς της δημόσιας περίθαλψης που εξαρτάται περισσότερο από τη σχέση με Ευρωπαϊκά εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι το Brexit δε θα έχει επιπτώσεις στην ικανότητά μας να παρέχουμε οδοντιατρική φροντίδα και ότι δε θα διακόψει τον εφοδιασμό μας με οδοντιατρικούς επαγγελματίες“.

Προς το παρόν, σχεδόν το ένα πέμπτο τον εγγεγραμμένων οδοντιάτρων στο Γενικό Οδοντιατρικό Σύλλογο είναι από την Ευρώπη. Η αφαίρεση αυτών των επαγγελματιών από το εργατικό δυναμικό θα ήταν καταστροφικό, ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη, σύμφωνα με τον Williams.

Η οδοντιατρική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ευρωπαϊκό εργατικό δυναμικό. Χωρίς αυτούς, η ικανότητα του επαγγέλματος να εφοδιάζεται με νέους επαγγελματίες θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Εκτός αν τα εκπαιδευτικά κέντρα αυξηθούν, θα υπάρχει μια συνεχιζόμενη ανάγκη για επιπλέον οδοντιάτρους από την Ευρώπη σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο“. Εξήγησε ο Williams.

Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την κατάσταση που θα επικρατήσει για τους Ευρωπαίους πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.