Οι ασθενείς προτιμούν οδηγίες για τη στοματική τους υγιεινή από τα tablet!

0
528
Οι ασθενείς προτιμούν οδηγίες για τη στοματική τους υγιεινή από τα tablet!

Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τη χρήση της τεχνολογίας για την ενημέρωσή τους σχετικά με διάφορα θέματα. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσετε αυτές τις οθόνες για να βελτιώσετε την οδοντιατρική φροντίδα; Η Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Case Western Reserve αξιολόγησε πρόσφατα 60 ασθενείς για την προθυμία αλλά και την ικανότητά τους να ακολουθήσουν τις οδηγίες στοματικής υγιεινής μέσα από ένα iPad χωρίς την άμεση συμμετοχή ενός οδοντιατρικού επαγγελματία.

Οι ασθενείς προτιμούν οδηγίες για τη στοματική τους υγιεινή από τα tablet!

“Αυτός είναι ένας νέος δρόμος στην επικοινωνία που αφορά στην οδοντιατρική φροντίδα των ασθενών,” λέει η Leena Palomo, DMD, MSD, σχεδιάστρια του προγράμματος. “Σκεφθείτε το, ο οδοντίατρος σας θα σας εκπαιδεύσει στο βούρτσισμα και στη χρήση οδοντικού νήματος σε μια συζήτηση που δεν κρατάει παραπάνω από 8-10 λεπτά.”

Σε μια συσκευή, ωστόσο, όπως ένα smartphone ή tablet, οι ασθενείς μπορούν να ζητήσουν περισσότερη καθοδήγηση, να επαναλάβουν τις οδηγίες ή να μάθουν περισσότερα, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος, σύμφωνα με τους ερευνητές. Στα πλαίσια της μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες: μία ομάδα των 30 ατόμων άνω των 50 ετών και μια δεύτερη των 30 ατόμων κάτω των 50 ετών.

Η νεότερη ηλικιακά ομάδα δήλωσε συντριπτική προτίμηση στην καθοδήγηση μέσω tablet. Στο μεταξύ, περίπου οι μισοί από την μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα προτίμησαν τις οδηγίες κατευθείαν από τον οδοντίατρο ενώ οι άλλοι μισοί δεν είχαν πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσουν το tablet.

Η μελέτη έχει τίτλο “Effectiveness of Oral Hygiene Instructions Given in a Computer-Assisted Format versus a Self-Care Instructor“. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Dentistry Journal.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.