Αόρατα σιδεράκια: Η νέα ορθοδοντική θεραπεία

1
5982
blank

Μέχρι προσφάτως όταν τα δόντια χρειάζονταν ίσιωμα, η εικόνα που εμφανιζόταν νοερά ήταν αυτή με σιδερένια σιδεράκια και αργότερα με κεραμικά. Σήμερα όμως η εικόνα αλλάζει με τα αόρατα σιδεράκια.

Η ορθοδοντική καινοτομεί με τα αόρατα σιδεράκια, τα οποία είναι μαλακοί και λεπτοί νάρθηκες από πολυουρεθάνη, οι οποίοι κατασκευάζονται αποκλειστικά για τα δόντια του ασθενούς και μάλιστα σε εργαστήρια της Αμερικής.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ο ορθοδοντικός παίρνει τα αποτυπώματα των δοντιών του ασθενούς και μαζί με ακτινογραφίες και φωτογραφίες τα στέλνει στα εξειδικευμένα εργαστήρια της Αμερικής, τα οποία κατασκευάζουν τους απολύτως προσωπικούς νάρθηκες.

Depositphotos_61363945_s

Κάθε 2 εβδομάδες ο ασθενής αλλάζει το σετ νάρθηκες με νέο πιο σφιχτό και ανάλογα με τις ανάγκες του. Οι νάρθηκες βγαίνουν με μεγάλη ευκολία στο φαγητό και στο βούρτσισμα. Οι νάρθηκες ξεπλένονται με κρύο νερό. Πρέπει να φοριούνται το λιγότερο 21 ώρες την ημέρα. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 24 μήνες ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού. Οι αόρατοι νάρθηκες αντιμετωπίζουν τα περισσότερα ορθοδοντικά περιστατικά και πλέον η εν λόγο θεραπεία εφαρμόζεται και σε εφήβους.

Οι αόρατοι αυτοί νάρθηκες χρησιμοποιούνται στην Αμερική από το 1998 και έχουν μπει στο πρόγραμμα της ορθοδοντικής σε πάνω από 100 πανεπιστήμια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.