Αναισθησία στα παιδιά: Πρέπει να γίνεται σε παραπάνω από μία συνεδρίες;

0
760
Αναισθησία στα παιδιά: Πρέπει να γίνεται σε παραπάνω από μία συνεδρίες;

Θα πρέπει τα παιδιά που χρειάζονται τόσο οδοντιατρικές όσο και ιατρικές επεμβάσεις που απαιτούν γενική αναισθησία να τις ολοκληρώνουν σε μία μόνο συνεδρία;

Αναισθησία στα παιδια: Πρεπει να γινεται σε παραπανω απο μια συνεδριες;

Οι ερευνητές αναρωτήθηκαν εάν ο περιορισμός στην έκθεση τόσο στην αναισθησία όσο και στην χειρουργική επέμβαση θα ωφελήσει τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, και διεξήγαγαν μία ανασκόπηση 55 ασθενών. Παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση της Αναισθησιολογίας για το 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο.

“Ενώ οι χειρουργικές επεμβάσεις και η αναισθησία είναι ασφαλέστερες από ποτέ, ο περιορισμός στην έκθεση είναι προτιμότερος, ειδικά στα παιδιά, διότι μπορεί να υπάρχουν ευαισθησίες ή μεγαλύτερος κίνδυνος για επιπλοκές που σχετίζονται με την αναισθησια,” δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Vidya Raman, MD, σε ένα δελτίο τύπου.

Μια συνεδρια γενικης αναισθησιας

Τα παιδιά που χρειάζονται γενική αναισθησία για τις διαδικασίες, όπως η εξαγωγή δοντιών μπορεί επίσης να χρειάζονται και να αφαιρέσουν τις αμυγδαλές τους ή να κάνουν μία μαγνητική τομογραφία. Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν ότι θα ήταν επωφελές για τα παιδιά να κάνουν όλες τις διαδικασίες αυτές σε μία συνεδρία γενικής αναισθησίας.

Οι ερευνητές βρήκαν 55 τέτοιες συνδυαστικές συνεδρίες γενικής αναισθησίας (29 κορίτσια, μέσος όρος ηλικίας 5 χρόνια). Ο μέσος όρος διαδικασιών που ολοκληρώθηκαν σε κάθε συνεδρία ήταν τρεις.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 87% των παιδιών δεν είχαν καθόλου επιπλοκές και 7 παιδιά (13%) είχαν περιεγχειρητικές επιπλοκές (εμετός, πυρετός, πόνος, πνευμονία) εκ των οποίων τα 4 νοσηλεύτηκαν εν τέλει. Οι ερευνητές, ωστόσο δήλωσαν ότι η πλειοψηφία των 55 ασθενών είχε εξαρχής αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας λόγω σοβαρής συστημικής νόσου.

Ανέφεραν, επίσης, ότι ο συνδυασμός των διαδικασιών εξοικονόμησε σε κάθε ασθενή το 30% των χρημάτων που θα έδινε για να τις έκανε σε ξεχωριστές συνεδρίες.

Η επικοινωνια είναι απαραιτητη

Οι συγγραφείς της παρούσας μελέτης σημείωσαν ότι ο συνδυασμός επεμβατικών διαδικασιών ήταν περίπλοκος και απαιτούσε την επικοινωνία μεταξύ των γονέων, των οδοντιάτρων και των γιατρών.

Επιπλέον, προειδοποίησαν ότι μερικές διαδικασίες, όπως αυτές με αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης καθώς και οι χειρουργικές επεμβάσεις στην καρδιά δεν θα πρέπει να συνδυάζονται.

Πηγή: http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=sup&sub=apm&pag=dis&ItemID=320589

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.