Ανάπτυξη αναμένεται για την αγορά στοματικής φροντίδας μέχρι το 2025

0
304
Ανάπτυξη αναμένεται για την αγορά στοματικής φροντίδας μέχρι το 2025

Καθώς η οικονομία συνεχίζει την αργή βελτίωσή της από τις ημέρες της μεγάλης ύφεσης, η αγορά της στοματικής υγείας και φροντίδας συνεχίζει να αναπτύσσεται επίσης, σύμφωνα με δύο ερευνητικές εταιρείες.

Αναπτυξη αναμενεται για την αγορα στοματικής φροντιδας μεχρι το 2025!

Η εταιρεία Research and Markets αναφέρει ότι η παγκόσμια αγορά στοματικής φροντίδας και στοματικής υγιεινής θα φτάσει τα 53,97 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022 σε σχέση με το σύνολο των 43,31 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2017, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,5%.

Η έρευνα του Grand View Research (GVR) είναι πιο συντηρητική, αναμένοντας αύξηση από το συνολικό ποσό των 27,02 δισ. δολαρίων του 2016 σε 40,92 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Και οι δύο εταιρείες αποδίδουν την ανάπτυξη στην αυξημένη συνειδητοποίηση της σημασίας της στοματικής υγιεινής, των αυξανόμενων ποσοστών οδοντικής τερηδόνας και άλλων περιοδοντικών νόσων και των προόδων στην τεχνολογία στοματικής φροντίδας.

Όσον αφορά στα προϊόντα, η Research and Markets αναφέρει ότι η οδοντόκρεμα αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς το 2016, ενώ τα καταστήματα κατανάλωσης αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο των καναλιών διανομής.

Στο μεταξύ, η GVR συμφωνεί ότι η οδοντόκρεμα κυριάρχησε στην αγορά ενώ σημείωσε το ρόλο των ηλεκτρικών οδοντόβουρτσων σε αυτή την επιτυχία, ενώ τα προϊόντα φροντίδας οδοντοστοιχιών και τα οδοντιατρικά εξαρτήματα οδήγησαν επίσης στην ανάπτυξη της αγοράς.

Η Research and Markets αναφέρει ότι η Ευρώπη κατέχει σήμερα το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, αν και η εταιρεία αναμένει ότι η  Ασία θα δει την υψηλότερη ανάπτυξη έως το 2022 λόγω του μεγάλου πληθυσμού της, της αύξησης της οδοντικής τερηδόνας, καθώς και των αυξανόμενων διαθέσιμων εισοδημάτων.

Η GVR αναφέρει ότι η Ασία κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς το 2016, αν και συμφωνεί ότι η περιοχή θα δει και την υψηλότερη ανάπτυξη, για πολλούς από τους ίδιους λόγους. Επίσης, η GVR σημειώνει ότι η ανάπτυξη της Ευρώπης θα προέλθει από την αυξημένη τερηδόνα καθώς και τη γήρανση του πληθυσμού.

Επιπλέον, η Research and Markets αναφέρει ότι η εμφάνιση τοπικών εταιρειών σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία αυξάνουν την πίεση στην παγκόσμια οδοντιατρική αγορά.

Οι τοπικές και περιφερειακές επιχειρήσεις προσφέρουν προϊόντα για τη στοματική φροντίδα σε χαμηλότερες και μειωμένες τιμές σε σύγκριση με τις διεθνείς εταιρείες, ασκώντας πίεση στις τελευταίες. Αυτοί οι ανταγωνιστές, επομένως, επηρεάζουν δυσμενώς τα περιθώρια κέρδους των παγκόσμιων παικτών, ιδίως στις αναδυόμενες αγορές.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/2145-oral-care-market-to-see-steady-growth-through-2025

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.