Ανακαλύφθηκε το γονίδιο για το σχηματισμό του σμάλτου

0
551
οδοντιατριατρικό μικροσκόπιο και λούπες

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Ζυρίχης στην Ελβετία, με επικεφαλής τον Dr. Thimios Mitsiadis εντόπισαν ένα γονίδιο που είναι υπεύθυνο για τον σχηματισμό του σμάλτου, που είναι το βασικό συστατικό στοιχείο των δοντιών.

Ο καθηγητής Mitsiadis δηλώνει πως η οδοντιατρική θεραπεία θα μπορούσε να επωφεληθεί στο μέλλον από τη συγκεκριμένη επαναστατική μελέτη. Όπως ο ίδιος εξηγεί, η κατανόηση του γενετικού κώδικα που ελέγχει την ανάπτυξη των δοντιών θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων προϊόντων για την αντικατάσταση ιστών στα φθαρμένα και ανθυγιεινά δόντια.

Στην ερώτηση αν θα είναι δυνατή η οδοντιατρική χρήση βλαστικών κυττάρων για την τόνωση της ανάπτυξης του νέου σμάλτου, ο Dr. Thimios Mitsiadis εξήγησε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση στον κλάδο της μηχανικής δοντιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις γενετικών ανωμαλιών των δοντιών,  υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης με τα βλαστικά κύτταρα. Αδρανή βλαστικά κύτταρα  θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την τοπική μεταμόσχευση ιστών στην οδοντιατρική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.