Αφιέρωμα Φεβρουαρίου: Ομιλητές από το HAOMS 2018 στο DentalAlert! (Μέρος Πρώτο)

0
592
Αφιέρωμα Φεβρουαρίου: Ομιλητές από το HAOMS 2018 στο DentalAlert! (Μέρος Πρώτο)

Το DentalAlert βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής κατά τη διάρκεια του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Εκεί βρήκαμε τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Ιωάννη Μελακόπουλο, ο οποίος μας ξενάγησε στο Συνέδριο. Η ομάδα του DentalAlert συνομίλησε με μερικούς από τους διακεκριμένους ομιλητές του Συνεδρίου, οι οποίοι ανέπτυξαν σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν τόσο τους ιατρούς όσο και τους ασθενείς.

Αφιέρωμα Φεβρουαρίου: Ομιλητές από το HAOMS 2018 στο DentalAlert! (Μέρος Πρώτο)

Αφιέρωμα Φεβρουαρίου: Ομιλητές από το HAOMS 2018 στο DentalAlert! (Μέρος Πρώτο)

 

 

 

 

 

Πάμε να δούμε τι μας είπαν….

Αφιέρωμα Φεβρουαρίου: Ομιλητές από το HAOMS 2018 στο DentalAlert! (Μέρος Πρώτο)

blank

Δρ.Δρ. Γεώργιος Ράλλης, Συντ. Διευθυντής της Κλινικής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΓΝΑ “ΚΑΤ” και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

 

 

 

 

Ο Δρ.Δρ. Γεώργιος Ράλλης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής &
Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής μίλησε στο DentalAlert σχετικά με το 29ο Πανελλήνιο
Συνέδριο Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (ΗΑΟΜS 2018) καθώς και για την πορεία και το μέλλον της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Ελλάδα.

Ο κύριος Ράλλης τόνισε ότι το HAOMS 2018 παρουσιάζει τα τελευταία επιτεύγματα της
Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και αντανακλά την προσπάθεια και την εργασία των Στοματικών & Γναθοπροσωπικών Χειρουργών για την πρόοδο της ειδικότητας, η οποία είναι πολύ σημαντική στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης. Η ειδικότητα της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής προχωρά μπροστά και αναγνωρίζεται πλέον τόσο στον χώρο της Ιατρικής όσο και στον χώρο της Οδοντιατρικής.

Η Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική, όπως τόνισε ο κύριος Ράλλης, απαιτεί τόσο το πτυχίο της Ιατρικής όσο και εκείνο της Οδοντιατρικής καθώς και 5 χρόνια ειδίκευσης και το γεγονός αυτό την καθιστά την πιο μακροχρόνια ειδικότητα στο χώρο της Ιατρικής από άποψη δυσκολίας και ετών σπουδών. Τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της ειδικότητας είναι πραγματικά ταχεία καθώς επεκτείνεται διαρκώς σε νέες περιοχές. Η επέκταση αυτή, ωστόσο, απαιτεί διαρκή προσαρμογή από τους ειδικούς, ενώ οι ειδικευόμενοι καλούνται να μάθουν όλο και περισσότερα.

Αυτός είναι, μετά την καλύτερη δυνατή θεραπεία των ασθενών, και ένας από τους βασικούς
στόχους αυτών των Συνεδρίων. “Προσπαθώντας να θεραπεύσουμε τους ασθενείς με τον καλύτερο τρόπο παρουσιάζουμε το έργο μας, ανταλλάσσουμε απόψεις και καλούμε διακεκριμένους ομιλητές από το εξωτερικό, οι οποίοι μας προσφέρουν την up-to- date, δηλαδή τη σημερινή γνώση, την οποία προσπαθούμε και εμείς να ενστερνιστούμε.” δήλωσε ο κύριος Ράλλης.

Η ειδικότητα της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ξεκινά από μια μικρή
ενδοστοματική επέμβαση όπως π.χ. η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος και φθάνει μέχρι σε
πολύπλοκες και δύσκολες επεμβάσεις της περιοχής της κεφαλής και του τραχήλου.
Η ειδικότητά μας είναι δύσκολη και δυσνόητη, αφού το φάσμα που καλύπτει είναι τεράστιο και περιλαμβάνει πολλούς τομείς, όπως η χειρουργική του στόματος, η γναθοπροσωπική περιοχή, ο τράχηλος, οι σιελογόνοι αδένες, η ορθογναθική χειρουργική, η αισθητική του προσώπου, το κρανιοπροσωπικό τραύμα, ο καρκίνος της στοματογναθοπροσωπικής χώρας και πολλούς άλλους,” δήλωσε ο κύριος Ράλλης.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι ένας Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, προκειμένου να διαχειριστεί το μεγάλο φάσμα της ειδικότητάς του, χρειάζεται δύο πτυχία, ειδικότητα που να ανήκει στην Ιατρική και στην Οδοντιατρική επιστήμη, και γι’ αυτό το λόγο έχει και το πλεονέκτημα εγγραφής και στους δύο Συλλόγους, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έργο του και στις απαιτήσεις των ασθενών.

 

Αφιέρωμα Φεβρουαρίου: Ομιλητές από το HAOMS 2018 στο DentalAlert! (Μέρος Πρώτο)Παπαδάκης Δημήτριος, Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του HAOMS 2018

 

 

 

 

 

Ο κος Παπαδάκης Δημήτριος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής μίλησε στο DentalAlert
σχετικά με την οργάνωση και τα θέματα του Συνεδρίου, καθώς και για την εξέλιξη της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Ελλάδα.

Ο κύριος Παπαδάκης ξεκίνησε μιλώντας για την διοργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και πραγματεύεται όλο το φάσμα της ειδικότητας της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, από τη διαχείριση των εγκλείστων δοντιών έως τις περιπτώσεις πολύπλοκων επεμβάσεων αποκατάστασης στην περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου.

Το φετινό Συνέδριο ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο με τη συμμετοχή περίπου 500 συνέδρων και η μοριοδότηση του τόσο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο όσο και από την Ελληνική
Οδοντιατρική Ομοσπονδία αναδεικνύει την μοναδικότητα και τη διπλή φύση της ειδικότητας της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Η Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική γεφυρώνει, καταρχάς, δύο μεγάλες επιστήμες: την Ιατρική και την Οδοντιατρική. Όπως τόνισε ο κύριος Παπαδάκης, η Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική είναι μια πολυδιάστατη και εξωστρεφής ειδικότητα, της οποίας τα θέματα αναπόφευκτα ενδιαφέρουν και τους επιστήμονες άλλων κλάδων εκτός από τους Στοματικούς & Γναθοπροσωπικούς Χειρουργούς. “Εάν κοιτάξει κανείς το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα βρει τόσο θέματα που άπτονται της καθημερινής κλινικής πράξης ενός οδοντίατρου, όσο και πολύπλοκες χειρουργικές τεχνικές της περιοχής της κεφαλής και του τραχήλου, που εκτελούνται αποκλειστικά σε νοσοκομειακό περιβάλλον,” δήλωσε ο κύριος Παπαδάκης.

Μεταξύ των νέων τεχνικών και μεθόδων που παρουσιάστηκαν στο HAOMS 2018, δόθηκε
ιδιαίτερη βαρύτητα και στην αισθητική προσώπου, όπου παρουσιάστηκαν minimal τεχνικές, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με ευκολία από έναν χειρουργό στο περιβάλλον του ιατρείου του. Αυτό το γεγονός, τόνισε ο κύριος Παπαδάκης, υποδεικνύει την τάση που υπάρχει ώστε η Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική να καθιερωθεί και στο πεδίο της Αισθητικής Χειρουργικής του Προσώπου. “Όπως είναι αυτονόητο για έναν ασθενή ότι θα απευθυνθεί στον Στοματικό & Γναθοπροσωπικό Χειρουργό για την αφαίρεση ενός δύσκολου φρονιμίτη, έτσι σε λίγα χρόνια θα είναι επίσης αυτονόητο ότι ο Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρουργός είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος ώστε να αναλάβει μια βλεφαροπλαστική ή ένα Face Lift” είπε ο κύριος Παπαδάκης.

Φυσικά, ανέφερε ο ίδιος, οι Στοματικοί & Γναθοπροσωπικοί Χειρουργοί είναι, εκ των
πραγμάτων, οι πλέον ειδικοί για τα κακοήθη νοσήματα της περιοχής και καθημερινά σώζουν
ζωές στα ελληνικά νοσοκομεία παρά την ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή.

Συνεχίζεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.