Αεραποτριβή αντί τροχού!

0
5707
blank

Σε περιστατικά με τερηδόνα γίνεται χρήση του γνωστού τροχού, για να αφαιρεθεί η τερηδόνα και δυστυχώς μαζί της και ένα μέρος του δοντιού, και να μπει μετά το σφράγισμα.

Μια πιο σύγχρονη μέθοδος, χωρίς τις ανατριχιαστικές συνέπειες του τροχού, είναι η αεραποτριβή.

Κατά την  αεραποτριβή το εργαλείο ψεκάζει το δόντι με ένα λεπτό σπρέι νερού με σωματίδια διοξειδίου του αλουμινίου. Τα σωματίδια προωθούνται με αέρα υπό πίεση από την χειρολαβή του οδοντιάτρου. Η τερηδόνα αφαιρείται ενώ το δόντι μένει ανέπαφο.

Η λίστα με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής δεν είναι μικρή. Δεν παράγει θερμότητα, ήχο ή δονήσεις όπως ο τροχός. Σπάνια χρειάζεται αναισθησία ο ασθενής και ο οδοντίατρος έχει τη δυνατότητα να δουλέψει περισσότερα δόντια ανά επίσκεψη. Και το βασικότερο είναι φυσικά ότι δεν αφαιρείται σχεδόν καθόλου δόντι.

Είναι ιδανική για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών και ιδιαίτερα των πίσω μόνιμων γομφίων. Εκεί που μετά τον τροχό τοποθετείται σφράγισμα, με την αεραποτριβή τοποθετείται μόνο προστατευτική επικάλυψη. Έτσι μεγιστοποιείται η διάρκεια ζωής των δοντιών.

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.