Written by 3:30 pm Εκδηλώσεις

8,000 τίμησαν την Οδοντιατρική στο Παγκόσμιο Συνέδριο στη Μαδρίτη

8,000 τίμησαν την Οδοντιατρική στο Παγκόσμιο Συνέδριο στη Μαδρίτη

Μαδρίτη, Ισπανία/ Γενεύη, Ελβετία: Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το φετινό Παγκόσμιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Μαδρίτη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η FDI World Dental Federation. Η τετραήμερη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 29 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, καλωσόρισε τους οδοντιατρικούς επαγγελματίες, εκπροσώπους των εθνικών οδοντιατρικών εταιρειών, και τους εμπειρογνώμονες για τη δημόσια υγεία από όλο τον κόσμο, ώστε να δουν και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς αυτούς.

8,000 τιμησαν την οδοντιατρική στο παγκοσμιο συνεδριο στη Μαδριτη

Ήταν η τέταρτη φορά που η παγκόσμια οδοντιατρική εκδήλωση έλαβε χώρα στην ισπανική πρωτεύουσα μετά από τα συνέδρια του 1903, του 1922 και του 1978. Σε μια δήλωση, ο απερχόμενος πρόεδρος της FDI, Dr Patrick Hescot από τη Γαλλία ευχαρίστησε την Ισπανική Οδοντιατρική Εταιρεία, συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, για την εργασία και την αφοσίωσή της. Τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο του συνεδρίου στην παγκόσμιας κλίμακας ευαισθητοποίηση σχετικά με τα θέματα που αφορούν στη στοματική υγεία.
“Η υγεία του στόματος είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία του σώματος, έτσι αυτά τα μεγάλα γεγονότα, όπως είναι τα παγκόσμια συνέδρια, είναι εξαιρετικά σημαντικά για την τοποθέτηση του θέματος της στοματικής υγείας στο κέντρο της προσοχής των πολιτικών υπευθύνων – και τονίζουν την ανάγκη ενσωμάτωσης της στοματικής υγείας στην δημόσια υγεία” είπε.
Στα πλαίσια του συνεδρίου, η FDI ξεκίνησε την παγκόσμια εκστρατεία για το διάστημα 2018-2020 με τίτλο “Say ahh: Think mouth, think health” (“Κάνε αα: Σκέψου το στόμα, σκέψου την υγεία”), η οποία θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της εκπαίδευσης σχετικά με τη στοματική υγεία.
 
 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Last modified: September 13, 2017

Close