40% των ασθενών θα ήθελαν να βλέπουν τον οδοντίατρο συχνότερα

0
1074
40% των ασθενών θα ήθελαν να βλέπουν τον οδοντίατρο συχνότερα

Oak Brook, Ιλινόις, ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα μίας πρόσφατα δημοσιευμένης έρευνας ανέφεραν ότι ένας σημαντικός αριθμός ενηλίκων στις ΗΠΑ θα ήθελαν να επισκέπτονται τον οδοντίατρο συχνότερα.

40% των ασθενων θα ηθελαν να βλεπουν τον οδοντίατρο συχνοτερα

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ περισσότερων από 1.000 συμμετέχοντες. Έδειξε τους οδοντιάτρους στην κορυφή της λίστας των επαγγελματιών υγείας που οι άνθρωποι δεν βλέπουν όσο συχνά θα ήθελαν.

1.025 Αμερικάνοι ηλικίας 18 ετών και άνω έλαβαν πρόσκληση στο email τους για την ολοκλήρωση της online έρευνας. Περισσότεροι από το 40% (194 άνδρες, 230 γυναίκες) δήλωσαν ότι δεν πηγαίνουν στον οδοντίατρο όσο συχνά θα ήθελαν.

Ο δερματολόγος ήρθε δεύτερος με 28% και ο γενικός γιατρός τρίτος με 23%.

Τα στοιχεία του 2014 από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών δείχνουν ότι το 62% των ενηλίκων ηλικίας 18-64 ετών και το 83% των παιδιών ηλικίας 2-17 ετών επισκέπτονται τον οδοντίατρο μία φορά το χρόνο.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Οδοντιατρική Εταιρεία, περίπου το 23% των ενηλίκων δεν σκόπευαν να επισκεφθούν τον οδοντιατρο τους επόμενους 12 μήνες. Περισσότεροι από το 40% των ενηλίκων δήλωσαν ότι δεν πηγαίνουν στον οδοντιατρο λόγω οικονομικών εμποδίων. Επίσης, το 14% δήλωσαν ότι δεν έχουν χρόνο να πάνε στον οδοντίατρο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας DDPA Adults’ Oral Health και Well-Being δημοσιεύτηκαν στις 4 Ιανουαρίου. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016.

Πηγή: http ://www .dental -tribune. com/ articles /news /americas/ 32598_ over_40 _percent_ would_ like_ to_ see_ dentist_ more_ often. html.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.