Written by 9:43 pm Επιστημονικά Νέα, Κλινικά Περιστατικά

1200 νοσήματα της στοματικής κοιλότητας καθιστούν απαραίτητη την προληπτική επίσκεψη στον οδοντίατρο

Απεργία Οδοντιάτρων για το ασφαλιστικό

Η προληπτική επίσκεψη στον οδοντίατρο τείνει να εκλείψει για ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό προτιμά, για οικονομικούς κυρίως λόγους, την εξαγωγή ενός πολύτιμου δοντιού, από το να προβεί σε ιατρικές εργασίες που πιθανόν να το έσωζαν.
Ο κ. Θανάσης Κατσίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, αποκαλύπτει στο Πρακτορείο  FM πως στην Ελλάδα η ανάπτυξη τερηδόνας φτάνει το 40% στα παιδιά, ξεπερνά το 50% σε απομακρυσμένες περιοχές και σε περιοχές χαμηλού κοιινωνικοοικονομικού επιπέδου, ενώ συνολικά το 80% των ενηλίκων χρήζουν φροντίδας οδοντιάτρου.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, έχει παρατηρηθεί μείωση του ποσοστού των Ελλήνων που προσέρχονται προληπτικά στον οδοντίατρο, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτονται τον οδοντίατρο μόνο στις περιπτώσεις που πονούν ή έχουν έντονο αισθητικό πρόβλημα. Ο κ. Κατσίκης τονίζει τη σημασία της παρουσίας του οδοντιάτρου στην πρωτοβάθμια φροντίδα και μέσα από το πρακτορείο FM καλεί την Πολιτεία να μελετήσει σοβαρά το πρόβλημα της στοματικής υγείας και να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας εξηγεί πως η στοματική υγεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υγείας ενός ατόμου, κι αυτό γιατί μέσα από το στόμα ο οδοντίατρος μπορεί να διαγνώσει 1.200 νοσήματα, τα οποία δίνουν πρόωρες εκδηλώσεις, με πρωταρχικό τον καρκίνο του στόματος.
 
Πηγή

(Visited 10 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close